Follow on Bloglovin

I can't even sleep from the light's early dawn.

2009-11-30 15:11:57Happy pig! Ja, jag har ritat grisen. Skratta inte.

Nu har man fått svinisvaccinet då. Min arm värker, och nu väntar jag med spänning på diverse biverkningar, kanske jag börjar gå baklänges innan veckan är slut?! Spännande.
Det konstiga var att när jag satt där och de stack in nålen i min stackars arm, fick jag en otrolig lust att börja gapflabba. Nästan lite obehagligt. Jag menar, jag brukar ju skratta utan någon som helst orsak annars också, men lite underligt var det allt.
Jag fick en någorlunda oplanerad sovmorgon imorse, i och med att jag gjorde min konstuppgift som det var meningen att vi skulle göra på morgontimmarna idag på helgen. Nu blev det lite konstig mening... Ni får anstränga er lite.
Inga läxor tills imorgon, vilket är en helt underbar känsla. Boken Fahrenheit 451 borde jag dock ha läst tills fredagen. Den handlar om en snubbe som bränner böcker. Jag är lite tveksam.

Jävligt tråkigt inlägg det här. Ska jag ens publicera det? Äh, jag gör det. Jag trycker på knappen.... nnnnuuu!

EDIT: Glad första advent i efterskott förresten, det hör väl till att man ska önska...

You know how to make me feel guilty, so guilty. Empty, so empty.

2009-11-29 01:14:38

Min klänning som försvann från H&M's sidor är tillbaka. Om den försvinner innan jag hinner beställa den imorgon, så tror jag att jag dränker mig själv i toalettstolen. Usch, det var inte alls meningen att det skulle gå åt så mycket pengar denna vecka. The Rasmus Best Of, bandskjortor och rock'n'roll-handskar från EMP, och nu klänningen ovan = en inte alltför liten summa. Men den är ett absolut nödvändigt köp till självständighetsfesten i lördag och julfesten. Så det så.

Men nu om den springer iväg, så har ni ju sett den. Så om ni ser den någonstans irrande omkring, dra den i tyget och hjälp den hitta tillbaks till H&M's sidor vetja. Skulle vara schysst.

EDIT
: RÖV!!!! Jag skulle sätta in en bild på den, bara för att märka att nu är den borta igen! Okej, dränkning it is!

His Infernal Majesty is back.

2009-11-28 22:30:38

HIM, ett av de bästa finska banden någonsin ska släppa nytt album i Finland 5.2.2010, och jag är sjukt spänd på vad för fantastiskt de har att erbjuda denna gång. Jag har kollat in en recension/guide över alla låttexter på albumet, som förresten heter "Screamworks: Love in Theory and Practice" (värsta bra namnet juhhh!), och det verkar vara ännu ett album som innehåller det jag förväntar mig av de finska gossarna. De har så ljuvliga och melankoliska låtar att det emellanåt ryser till i mig. Ville Valo är utan tvekan en av de bästa när det kommer till författande av sånger.

"Oj vad mycket goooodis!"

2009-11-27 22:25:34Min farmor kom hem från sin Sverige-visit nu ikväll. Hem med hade hon med sig massor med godis, tobak och någon alkoholhaltig dryck. Great! Jag äter inte godis, jag röker inte och jag är inte 18 år. Kanske jag skulle börja röka, så att jag också får ta del av hennes presenter från Svenneland?!
Det värsta är ju att min familj verkar vilja hälla citronsaft i såren. De utropar, den ena efter andra "Oj, hur mycket godis vi har fått!" tillräckligt högt, så att jag riktigt säkert ska höra det. Och ja, jag är 100% på att de gör det med avsikt. När jag börjat äta godis den nittonde december igen så ska jag äta dem ur huset på godis, höhö. Kanske de håller tyst sen.

Och ja, jag kände att detta var ytterst nödvändigt att jag delade med mig av.


Still feels like the first time, just stand here by your side.

2009-11-25 22:24:33Idag fick jag hem The Rasmus Best Of 2001-2009 Limited Edition, som endast finns i 2000 exemplar. Inte så illa. Jag reserverade den för nästan en månad sedan redan, var paranoid över att de 2000 exemplaren skulle ta slut, hehe. Men nu har jag den, och jag älskar den. Den är i bokformat, och den är full med bilder inuti, och ett uppslag där Lauri berättar litet om alla sånger på skivan samt deras innebörd. Jättekul!

Imorgon ska jag och köra för första gången "på riktigt". På riktigt menar jag alltså med min bilskolelärare, inte pappa som drar i handbromsen i panik. Om jag inte bloggar på några dagar, veckor, år, så beror det alltså på att jag är död. Troligtvis.


There's a world without you, I see the light.

2009-11-23 19:56:15

Hur kan ett vykort med en liten hälsning och namnteckning göra en så glad som jag känner mig just nu?! Jag fick min efterlängtade autograf av Lauri Ylönen på posten idag. Efter ett tags luktande, kännande och stirrande, hänger den nu inramad ovanför min säng.

Jag undrar vad grejen med autografer egentligen är? Var ligger charmen?! Det är ju bara en namnteckning. Är det månne tanken på att ens idol har ägnat några sekunder av sina tankar på just dig?! "For Liinda (ja, med två i!) with love. Lauri Ylönen." Att man inte ens skulle veta att det skulle stå Lauri Ylönen där om man inte visste det kan vi bortse ifrån. Det känns surrealistiskt på nåt vis, att en av mina absolut största idoler som jag beundrar enormt har skrivit det där åt just lilla mig. Underlig känsla.

Har blivit en riktigt fullspäckad Rasmus-dag. Såg nyss på deras livekonsert sänt från deras gamla skola, där de uppträder för att fira att de har hållit ihop i 15 år.

Nackdelen med allt detta är, att jag inte ännu hunnit arbeta på konstarbetet, och jag måste ännu plugga matematik ikväll. Yeah, good luck with that, önskar jag mig själv.

Sunday, Bloody Sunday.

2009-11-22 22:25:04

Random kattbild från i somras!

Tänkte passa på att köra en dagens här nu innan jag fortsätter med nattens bravader. Nej, inget perverst!

Dagens humör: ångest för allt studerande
Dagens underliga: att jag ännu lever efter att ha övningskört, höhö. Nu var jag skitrolig.
Dagens skrattfest: Kolla in detta, hela klippet. Vissa saker finner jag roliga, men kanske man måste vara ett fan för att tycka det.
Dagens låtrad: "I walk a lonely road, the only one that I have ever known. Don't know where it goes, but it's home to me and I walk alone." - Boulevard of Broken Dreams/Green Day
Dagens citat: "Never run in the rain with your socks on." - Billie Joe Armstrong (what a wise man...)
Dagens måste: var att läsa religion, vilket är avklarat. Var också att plugga matematik, vilket inte är avklarat...
Dagens kläder: just nu pyjamasshorts och The Rasmus-linne. Glamoröst som sjutton.

Run away from the river to the street, and find yourself with your face in the gutter.

2009-11-22 15:40:08

Ursäkta mardrömmarna ni kommer få!

Morsning. Idag vaknade jag lite före klockan slog tolv, vilket innebär att min dag egentligen bara har börjat på ordentligt ännu, fastän den egentligen snart är fem på eftermiddagen. Religionläsning står på dagens schema, följt av matematikstuderande. Vet inte vad jag riktigt tänkte jag när jag valde en ekonomikurs, fattar inte hälften av allt skit.

Jag var precis ute och övade på att köra bil med paps. Bra kan jag väl inte skryta med att det gick, men jag blir bättre och bättre för varje gång.

Nej, nu ska jag studera flitigt, och jag har min study buddy vindruvorna som ska hjälpa mig. Okej, det där var dåligt.

It's legen... wait for it... dary!

2009-11-21 14:41:54


Nu har jag avverkat fem avsnitt av TV-serien How I Met Your Mother. En av mina absoluta favoritserier just nu. Rolig som fan, och Barney är ju bara för bra. Okej, så han är lite av en mansgris, men han är ju en så härligt rolig mansgris.

Nu är det studerande för hela slanten som gäller för mig. Sisådär 70 sidor religion ska vara läst tills måndagen, och ett konstarbete som kommer kräva ganska mycket av min tid står också på mitt schema idag. Så ser min lördag ut, hoppas er är bättre.

If it's the love that we live for how come I didn't know? Show me an easy way out.

2009-11-20 23:29:26


Såhär på kvällskvisten tänkte jag dra till med lite klädesplagg som jag inte alls skulle ha något emot att erbjuda ett nytt hem i form av min garderob... om budgeten skulle tillåta förstås. Men det gör den ju inte, så det är väl bara att fortsätta dregla. Linnet med kedjor har jag i alla fall siktat in mig på, men om det finns kvar i butiken när jag äntligen får åka in till Åbo för mina maniskt överbeskyddande föräldrar är en annan femma.

Men nu är det sovtid som gäller för min del. Måste orka studera flitigt imorgon, har massor som skulle behöva göras.

I’ve been trying to love myself for real. I’ve been trying not to feel what I feel. I’ve been trying to be a bit less mistaken.

2009-11-20 18:03:56

 

 
Ignorera förra inlägget. Jag tror att jag har hittat mitt ämne till min insändare. Bloggvärlden. Just det. Jag ska se om jag kanske tar och skickar in den till Sveriges DN också, eftersom bloggning är ett avsevärt mindre hett ämne i Finland än det är i Sverige. Min lärare sade att det också är mycket svårare att få det publicerat i en svensk tidning, men vad fan, utmaningar hör väl livet till. Måste skriva en helt sjukt jäkla bra insändare bara så att den BLIR publicerad i grannlandet.
Nu tyckte jag att det skulle vara passande att dra mina värsta skambloggar som jag läser fastän jag vet att de egentligen är ganska överskattade. Get it all out there liksom. Here we go:

Kenza: jag följer fan hennes blogg dagligen. Det är nåt som hela tiden drar mig tillbaks, jag vet inte vad det är, kanske det är det faktumet att hon har pengar som gräs och köper kläder på en enda shoppingtur som är värda så mycket som jag inte ens spenderar på ett år.
Blondinbella: följer den inte lika slaviskt som Kenzas, men kollar den och då. Tycker dock att hon gör mer nytta än Kenza.
Fjortisbloggarna: ni vet säkert vilka jag talar om. De där med rosa läppar och vitt hår?! Y'know. Dessa följer jag inte heller dagligen, endast då jag har gått igenom alla andra bloggar och jag är uttråkad. Jag skulle kunna vara politiskt korrekt och säga att de beter sig mycket destruktivt eller nåt annat shit, men istället tänker jag rent ut säga att jag tycker de är idioter. Det kommer jag inte skriva i min insändare, det hör inte till god ton, men det är det jag tycker. När jag klickar mig in på deras bloggar gör jag det enbart för att kanske få mig ett gott skratt och få bekräftat att jag inte har världens sugigaste liv. Eller nåt.

Det är ungefär alla "omg-jag-skäms-ögonen-ur-mig-för-att-jag-berättar-detta"-bloggar som jag kan komma på just nu. Jag läser ju förstås massor med andra bloggar också, men inte sådana som jag skäms över. Inte lika mycket i alla fall. Vältra er i min skam nu.

My generation is zero, I never made it as a working class hero.

2009-11-20 14:11:59
Blir ett snabbt ihoprafsat inlägg här, börjar lektionen snart. Märkte precis att jag inte har bloggat sedan måndag. Jävla konstigt. Jag tyckte inte alls att det var så länge sedan. Det är väl fredag idag eller hur?! Jo, det är det. Flera dagar ju.

Vad fan ska jag skriva insändare om? Har lektion i den kursen just nu, och har inget vettigt att komma med. Argh.
Förslag? Vad som helst, jag är desperat.

Måndag

2009-11-17 22:19:39

Innan jag somnar tänkte jag för ingen speciell anledning alls sammanfatta måndagen i några rader. Enjoyz.

Dagens humör: aningen bitter
Dagens underliga: drömmen jag drömde inatt. Tänker inte gå in i detaljer, men den innehöll en kryssning med vissa bloggare (bl.a. denna gossen som går under namnet Pelle. Känner mig som värsta stalkern!) och leviterande Green Day.
Dagens skrattfest: Detta. "He was like 'Ough', and I was like 'Euh'." Får mig att skratta lika mycket varje gång. Resten av klippet är också sjukt kuligt, fick mig att skratta i alla fall. I och för sig fick allting mig att skratta just då...
Dagens måste: sova, vilket gör att jag inte kommer lyckas. Såklart.
Dagens låtrad: "Hearts are washed in misery, drenched in gasoline." - Before the Lobotomy/Green Day
Dagens citat: "Oh no. Weird, old guy naked right in front of me."/"He was like 'Ough', and I was like 'Euh'." - Billie Joe Armstrong/Times Talk Interview

Nu ska det som sagt bli sovstund för mig, måste sova mer om nätterna har jag märkt, är så trött så jag helst skulle ligga kvar i sängen och aldrig stiga upp igen om morgnarna.

Sleep tight, please let the bed bugs bite!

Does it take your breath away, and you feel yourself suffocating?

2009-11-17 09:57:55En klänning som jag hade haft ögonen på till självständighetsfesten den 5 december, försvann från H&M's sidor. Sådär bara. Jag var inne på H&M's sidor när den bara plötsligt var borta. Poff tjong. BORTA! Fattar ni? Jag ville ha den där klänningen, jag hade siktat in mig på den. Nu är den borta. Gone I tell ya. GONE! Riktigt så jag blir arg.

För övrigt så är jag i skolan just nu. De flesta andra skriver prov, jag kan känna spänningen i luften som sipprar ut ur klassrumsväggarna. Suckers!

I eftermiddag blir det bilskola. Slutar skolan kvart över två, ska sitta här och vänta tills bilskolan börjar klockan fem. Oh joy. Ska försöka få något studerande avklarat då också, geografiprovet närmar sig med stormsteg. Har dock inte så mycket kvar att läsa, så det ska nog gå bra säger vi. Sedan kommer jag hem ungefär klockan sju. Awesome. Verkligen.

Skittråkigt inlägg det här. Igår hade jag massor av bloggideér men då var jag för trött för att fullborda dem, och idag kommer jag inte ihåg dem. Ni får leva med det.

"Do you have a problem? I have a gun. I'll shoot you. No problem." - BJ Armstrong

2009-11-16 21:50:39
Kollade igenom kommentarer på min gamla blogg. Ja, jag är så patetisk. I alla fall så hittade jag två kommentarer som jag redan när jag fick dem störde mig litet på, eftersom personen som har skrivit dem har valt att vara anonym. Inte kunnat stå för sitt ord alltså. Efter en stunds funderande kom jag underfund med vem det kanske skulle kunna vara frågan om, speciellt efter att ha läst den andra kommentaret, eftersom denna person som jag tänker på också har en vana att stava ordet "weird" fel. Azzå lär dig stava, seriöst. Hursomhelst, eftersom jag inte har nåt liv, tänkte jag att nu tamejfan ska jag ta och spåra upp den här anonyma jäveln m.h.a. IP-adressen. Både kommentarerna hade alltså samma IP-adress. Och faktiskt så visar det sig att denna sorgliga person är från samma ort som jag. Helt hundra kan jag ju inte vara, men jag har en stark känsla av att jag vet vem det är. Det tråkigaste är att denna person inte ens har brytt sig om att läsa mitt inlägg ordentligt före den kommenterat, utan har bara dragit slutsatser om vad jag har skrivit här. Det är nåt jag verkligen stör mig på, anonym eller inte.
Och vadå, bara för att jag inte vill se några nakna blekfisar dansa runt endast iklädda knäckebröd så är jag "wierd"? (Ja, det är meningen att vara felstavat) Det finns hur många andra bättre argument som helst som stöder det som redan är bevisat: att jag ju faktiskt är konstig. Men detta är inte ett av de starkare precis.

C'mon anonymous a-hole, you can do better.

Welcome to paradise

2009-11-16 21:20:09
Hallojsan. Nu ska det väl bli bloggande av här då antar jag, flyttar över alla mina flyttlådor från lunlin.blogg.se hit istället. Tror jag kommer gilla den här bloggen mer, men vad vet jag? Efter ett halvår kanske jag skriver ännu ett hejdå-inlägg.

Vet inte riktigt om denna blogg riktigt har en speciell nisch precis, men man skulle kunna kalla den en kreativ blogg. Eller inte. Kommer väl huvudsakligen att skriva om lite allt och ingenting, kläder kanske dyker upp här och var och ska försöka smyga in lite av mina proffsiga fotografier också. Om jag orkar.

What can I say, what can I do? This is who I am and I'm hurting you.

2009-11-12 21:55:17Jag skäms. Verkligen. Detta är min tredje, nej fjärde... femte(?!) bloggadress jag har haft. Orsaken denna gång? Jag gillade inte namnet på min andra bloggadress. Just det. Jag är löjlig som en fisk, jag vet. Men denna gång ska jag verkligen försöka att stanna här, jag svär på mitt lillfinger att jag SKA försöka dammit. Måste bara dumpa min andra blogg först. It's gonna sting.

Men hey, är det inte efter femte gången som storbloggarna har bytt bloggadress som de har blivit stora? Inte?! Nehej.

Välkommen till ännu en ny fucking blogg!

2009-11-11 15:37:47
Ja, ännu en blogg! Fan alltså.

RSS 2.0