Follow on Bloglovin

The Imaginarium of Dr. Parnassus.

2010-02-28 12:10:21
Såg filmen The Imaginarium of Dr. Parnassus igår på bio, den sista filmen Heath Ledger medverkar i. Filmen var riktigt bra, sådär härligt konstig. Lite komplicerad kunde den bli emellanåt, men det kan hända att det är pga. av min kycklinghjärna som det beror på. Samtidigt var det lite sorgligt att se Heath Ledger, men Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell gjorde ett fint jobb med att komplettera hans roll.
I biosalongen satt också några svenskar. Jag tittade elakt på dem ända tills min syster sade att jag skulle sluta med det. Men sådana ishockeyspelare de har så förtjänar de att tittas på med avsky.
På tal om ishockey, imorse steg jag upp klockan fem för att kolla på Finlands bronsmatch mot Slovakien. Eftersom jag endast hade fått tre timmars sömn natten innan, somnade jag efter första perioden och sov mig nästan igenom första. Konstigt att min teori om att för lite nattsömn gör det enklare att kliva upp på morgonen inte fick stöd imorse. Jag vaknade dock upp till goda nyheter: Finland knep bronset. Lite fy skam är det ju att jag inte såg matchen, den lär ha varit spännande.

Nu ska jag och syster snart sticka iväg för att äta lunch i form av pizza med några släktingar. Yummeeh.

Biljetter till de tre gossarna.

2010-02-27 11:50:22


Har ju helt och hållet glömt bort att berätta att farsan min fick Green Day-biljetterna beställa endast sju minuter efter att de släpptes 10.2. Måndagen efter hade vi dem i postlådan, och nu är de i tryggt förvar i ett skåp i köket. Så nu är det alltså officellt med biljetten i handen jag kan säga att jag ska på Green Day-konsert i Helsingfors. Känns fantastiskt! Har dock inte fått ledigt från jobb ännu, men det ska nog ordna sig.

Screamworks.

2010-02-26 20:39:04


För circus två och en halv vecka sedan släppte HIM sin sjunde skiva vid namn Screamworks: Love in Theory and Practice. Jag har lyssnat igenom den otaliga gånger, och vad kan jag säga? Det är kärlek. Obeskrivligt. Hur bra som helst. Jag tror inte att HIM någonsin för mig kommer bli dåliga. Ta i trä. Allt passar ihop: melodierna, texterna, Villes sångröst...
Idag köpte vi förresten också Metal Hammer, med... ni vet säkert vem... på omslaget. Som The Mad Hatter också. Inuti tidningen lät Ville oss få en titt in i hans hem. Hans hem verkar verkligen vara helt underligt, men på ett bra sätt. Tråkigt med folk som inte verkar respektera hans privatliv. Låt karln få vara ifred for God's sake.

Vildsvin.

2010-02-26 20:11:51


Jag befinner mig just nu i en lägenhet i Åbo. I min systers för att vara mer exakt. Vi har precis kollat klart på filmen Wild Hogs. Riktigt kul, Dr. Cox från Scrubs spelade en gay polis. Vad kan vara bättre än det?!
Ikväll kommer det mer ishockey, Finland möter USA kl. 22.00 finsk tid. Håller tummarna för att det fungerar att se på matchen via internet, eftersom min kära syster inte har några kanaler på sin TV.

Jag kom precis på att jag är jävligt efter med mitt bloggande. Flera större saker har hänt som jag inte ens har nämnt i bloggen. Hur kunde detta hända?
Nåväl, dessa saker är följande:

...

Det var det, alla... två saker...

Kommer att berätta dessa saker i två egna inlägg dock. För så bra är jag!

Glädjerus.

2010-02-25 10:17:56Jag är helt sanslöst glad just nu, om än aningen trött. Jag steg upp klockan fem (5!!) för att kolla finnarnas ishockeymatch mot Tjeckien. Vilken de vann. Jag tippade t.o.m. rätt på vem som skulle göra första målet, Niklas Hagman var det. Nu är de alltså med i semifinal! Lilla Finland som inte ens var "a force to be reckoned with" i OS enligt kanadensarna.
Sedan började jag se på svenskarnas match mot Slovakien, men var alldeles för trött och retirerade till sängen. När mamma väckte upp mig för en stund sedan, fick jag höra nyheten att Sverige inte slapp till semifinal utan får åka hem till Swedenland. De, som är OS-mästare, klarade sig inte ens till semifinal, och de var, till skillnad från Finland, enligt kanadagässen något att vara rädd för. Pöh!
Gissa hur glad jag är. Skadeglädje är verkligen den enda riktiga glädjen, det har blivit bevisat idag!

Kanske ni också har på något undermedvetet plan märkt att jag har ändrat min design en aning. Ska finslipa den lite nåt tag, satte bara dit några random bilds igår kväll.

Haha, älskar finska tidningen Iltalehti just nu. Svenskarna påstår ju att finnarna lade sig mot dem i måndags, och nu har Iltalehti frågan "Tror du att Sverige lade sig mot Slovakien?" på deras hemsida. Haha, obetalbart.

I'm gay for Johnny Depp!

2010-02-23 23:03:09Ytterligare en kväll har tillbringats i slöhetens tecken framför datorskärmen. Det är nästan så jag hör hur min kropp viskande ber mig att låta den få motion. Eller mer skrikande än viskande faktiskt... Nåja, man kan inte få allt här i livet.
Helt oaktiv har jag dock inte varit idag: jag var tidigare idag och övningskörde i Salo för andra gången. Jag dödade ingen. Hurra för mig!

På tal om absolut och ingenting alls, jag borde fixa till en ny layout. Min nuvarande är, om jag får säga det själv, ganska förjävla tråkig. Nåja, allt i sinom tid.

Visst ni förresten att det finns ett band som heter Gay For Johnny Depp? Helt fantastiskt kul vad man kan hitta för underligheter via Spotify...

It's okay, I'm alive people.

2010-02-22 21:40:34Tro det eller ej, jag lever. Trots kyla, femtio centimeters snö och Finlands förlust mot Sverige i ishockey imorse. Fyfan Sverige, säger jag bara, för fult spel. Ni är ena riktigt fula fiskar.
Nåja, ska inte ens börja skälla på svennarna, då slutar jag aldrig. Kan ju nämna att De Gamlas Dans, som jag har varit nervös för i över ett halvår, gick av stapeln i fredags. Och hör och häpna, det gick bra! Känns riktigt sorgligt att det är över nu: timtal med övningar, klänningsköp och ångest - och så var det över på någon timme. Känns inte riktigt rätt alltså.
Efter dansen firade klassen med att äta ute och därefter fest, men det var inget drag alls på den, jag satt mest och gäspade hela tiden, varvat med några hysteriska skrattanfall. Så jag stack hem före klockan ens var elva. Maten var det som var det bästa med hela kvällen. När man säger så håller man på att bli gammal, tyckte mina familjemedlemmar. Kanske det faktumet att jag snart är 18 bast börjar lysa igenom nu. Jag har ju redan skrivit gnälliga insändare. Hujedamej, jag börjar bli gammal.

Gotta make a phone call to my best friends, gotta let them know that I'm leaving.

2010-02-17 19:18:11

Lyssnar på The Rasmus. Det var ett tag sen. Hade nästan glömt hur jävla bra de är.


Nu är jag äntligen färdig med textkompetensprovsövningen (försök skriva det där ordet när ni är fulla/riktigt trötta! C'mon, jag utmanar er!) som ska inlämnas imorgon. Nu blir det mockarutor, franska och klockan tio ishockey. Finland möter Vitryssland i deras första OS-match för i år. Ska bli spännande, men mina instinkter säger att inte ta alltför lätt på Vitryssland. De må heta VIT(oskuldens färg ni vet)ryssland, men de heter ändå Ryssland, och det är inget att leka med.

Förresten tänker jag göra revolt mot min mattelärare och INTE göra läxan. Vi bad om att inte få så mycket till läxa, eftersom vi hade mycket annat skolarbete tills torsdagen. Läxan? En hel sida. Nej, det faller inte Linda i smaken alls.

 

 


Nu låter jag den ultimata nörden lysa igenom...

2010-02-17 10:44:01


Idag fyller Billie Joe Armstrong, sångaren i det fantastiskt bra bandet Green Day, 38 fucking år. 38! Har själv litet svårt att fatta det, likaså min kompis som blev genuint överraskad när jag berättade för henne att han ska fylla the big thirtyeight i år. Han ser ju ut allt annat än att han skall fylla 40 om två år!

Jag inser att jag är pinsamt nördig i och med att jag håller reda på mina idolers födelsedagar, men hey, so be it. Whatevvvaaa liXom. Och det gör det ju inte heller mindre nördigt att jag har fixat med en bild i Photoshop endast för att lägga upp i bloggen för att illustrera det faktumet att han har födelsedag idag. Nejdå.

På Alla Hjärtans Dag städade jag upp spyor.

2010-02-15 10:33:28

 

Festkollaget, med den obligatoriska "fyllebilden" i högra hörnet. Egentligen var det bara dåligt siktat med kameran.

 

Igår var det Alla Hjärtans Dag. Oh så romantiskt... my ass. Jag tillbringade stor del av min vakna tid med att städa i lokalen min klass, alltså årskurs två i gymnasiet, hade ordnat fest i dagen före. Och låt mig säga en sak, det var inte roligt. Alls! Festen var alltså rolig, faktiskt. Men städandet... inte roligt! Har vi det på det klara nu? Fest - rolig. Städning - inte roligt. Det såg för fan ut som ett bombnedslag. Ja, alltså, om bombandet skulle ha skett med flaskor och burkar.
Så nästa gång får nån annan städa. Jag bryr mig fan i om ni har krapula (baksmälla på finska. Men visst hörs krapula bättre?!), ni kan dra den ursäkten på en kärra bakom er och stoppa upp den i röven medan ni städar.
I lördags var jag också och preppade en aning för De Gamlas Dans som vi har i fredag till min kusin. Jag är helt övernöjd med frisyren och sminkningen jag kommer ha. Nu är det bara att kunna danserna som fattas, men äh, det är en bisak.


Metallmässa kan missförstås på flera olika sätt.

2010-02-12 14:50:54
Efter påtryck av vissa individer, blev jag under pistolhot tvingad att blogga. Folk kan inte få nog av mig helt enkelt.
Okej, så... igår var jag på Metallmässa. Nej, det är inte en mässa där man säljer smycken och andra saker i metall. Och nej, det är inte heller en mässa för metallmusik. Det är mässa i bemärkelsen gudstjänst. En gudstjänst med metallmusik, alla psalmer och all form av musik är i en tappning av metallmusik. Hur bra som helst, bästa inom finlandssvensk metallmusik jag har hört. Om den kommer till Åbo igen ska jag definitivt dit.
Detta innebar alltså att jag direkt efter skolan stack iväg till Åbo med buss, kom hem till syster yster, var där någon timme innan vi begav oss till domkyrkan för att uppleva Metallmässan. Sedan gick vi för att köpa min franskabok och sedan gick vi på jakt efter tidningen Metal Hammer. Orsaken: Ville Valo som The Mad Hatter på framsidan. Hittade den dock inte. Sedan tänkte vi gå på bio för att se Doctor Parnassus etc., men det fanns bara en plats kvar. Skit! Så vi hyrde "I Love You, Man" istället. Helt okej film. Sedan sov vi.
På morgonen vaknade jag. Sedan åkte jag buss tillbaks hem och till skolan. Och nu ska jag snart hem, och nu får vi sticka hem

See ya laters, biatches.

Bloggtorka? Fråga vännerna!

2010-02-08 12:58:20
Jag har inget att blogga om, så jag frågar min vän om hjälp. Såhär löd konversationen:

Jag: Vad ska jag skriva om?
Johanna: Om mig.
Jag: Nåmen vadå om dig?
Johanna: Om mig!
Jag: Men VADÅ om dig?!?
Johanna: Om hur dum jag är.

...

Johanna är dum.

What a wicked game to play, to make me feel this way.

2010-02-05 19:02:57


Okej, jag skrev för ett tag sen att mamma och pappa lovade att komma med på Green Day ifall de skulle komma till Finland. Gissa vad? De kommer faktiskt med på konserten i juni. De trodde faktiskt inte att de skulle komma hit, så de trodde att det var helt riskfritt att lova såna saker. Men de har inget emot det, de vill faktiskt komma med, de gillar Green Day. Inte nog med det, vi brukar alltid åka nånstans på sommaren, som nån slags sommaraktivitet. Så de betalar hela rasket åt oss. Detta kommer vara bästa sommaraktiviteten hittills, på riktigt. Ganska komiskt egentligen, vi brukar åka till djurparker, nöjesparker och liknande. I sommar: Green Days konsert. Inte så illa!

Okej, så lite tråkigare saker: jag har för mycket saker att få gjort till nästa vecka. Jag fick precis en historieuppsats om konflikten i Mellanöstern färdig, nu ska jag arbeta på mitt arbete i engelskan om Green Day som ska vara färdigt i måndagen, och tills tisdagen ska ett omfattande arbete om Auvergne i Frankrike vara klart... notera, det ska vara helt och hållet på franska. Jag har skrivit faktarutan, och ska ytterligare skriva om historia, kultur och nåt annat. Kul. Stress är världens roligaste känsla.

Min dröm har förverkligats!

2010-02-03 11:21:19

Green Day kommer till Finland i sommar. Den 8.6.2010 spelar de i Kyläsaari, Helsingfors. Det finns inget alternativ för mig: jag måste dit! Fastän jag också ska till Manchester, men vadå, två Green Day-spelningar på en sommar? Vad kan vara fel med det?? Förutom min lidande plånbok förstås... Men det löser sig, får leva fattigt ett tag sen bara. Nej, det jag oroar mig mest för att återigen ta upp det här med ledighet med min chef... Jag har redan ringt en extra gång för att få en dag till ledigt, men detta innebär att jag återigen skulle vara tvungen att få en dag ledigt. Måste koppla på min charm nu bara...
Damn jag har ju ingen. Vet nån var man kan köpa? Jag är i desperat behov av det.

When it's time to live and let die, and you can't get another try...

2010-02-01 09:29:12
Trots ett engelskaprov nu på morgonen, en förkylning och en kurrande mage, lyckades detta klipp muntra upp mig nåt avsevärt.


Jag fick gåshud över hela kroppen. Gah, så fint! Och förutom detta underbara framträdande så kammade Green Day hem en Grammy för bästa rockalbum. Det var de fan värda!

RSS 2.0