Follow on Bloglovin

The countdown continues: GREEN DAY IN 8 DAYS!

2010-05-31 22:01:12

Jag är helt överglad, men ändå aningen ångestfylld. Bra kombo.

Okej, så nu är det endast åtta teeny tiny dagar tills Green Day spelar i Helsingfors. Helt äckligt nära. Nu började jag fundera på vad för adjektiv jag ska börja använda när det kommer ännu närmare. Jag menar, "äckligt" är ju ett ganska starkt adjektiv, kanske jag borde spara det tills senare? Nej, det får bli såhär nu.

Dagens låt får bli American Idiot. En av mina absoluta favoritsånger av Green Day, och som jag också är säker på att jag kommer få höra live. Videon måste vara en av mina favoriter också, kommer ihåg när jag var en liten tott och alltid sprang till TV:n när de spelade videon. Om jag då skulle ha vetat att jag om sex år skulle få se dessa herremän på riktigt... Ah, nostalgi.


Countdown: GREEN DAY IN 9 DAYS!

2010-05-30 22:10:29
Min syster är hur övertrött som helst efter att ha tillbringat helgen som ledare på skriftskoleläger. Detta resulterade i att vi i minst i tio minuter har suttit och skrattat åt idéen att jag skulle skita (precis, skita) ut elektroniksaker. Vi är helt friska, jag och min syster.

Men nu är det alltså dags för dagens Green Day-låt. Damdadadadaaa damdadadaaaadaaaa damdadadaaadaaaah... CHURCH ON SUNDAY! Denna låt valde jag enbart för att jag har haft den på hjärnan hela kvällen, inte för någon fancy pansy orsak eller för att den räddade mitt liv eller nåt.

Förresten har setlistan från när de spelade i Nederländerna igår kommit upp på nätet. Riktigt finemang är den, men skulle ändå gärna kunna byta ett antal sånger mot några andra. Men förstå min lycka när jag fick reda på att de tydligen spelade Jesus of Suburbia! Jag hoppas med hela mitt missfosterhjärta att de spelar den i Finland också.GREEN DAY IN 10 DAYS!

2010-05-30 00:06:00
Det är endast tio dagar kvar tills Green Day spelar i Helsingfors. Det är sjukligt nära, fattar ni det? Eller egentligen är det bara nio i och med att klockan är över midnatt och det egentligen är söndag, men vi säger att det är tio. Det blir bättre så, tio är ett jämnt tal. Jämna tal diggas.

Anywho, så har jag och nörden i mig (vi är jävligt nära att bli en och samma person) tänkt lägga upp en låt av Green Day per dag ända tills den efterlängtade dagen är här. Låtarna kommer att komma i absolut ingen ordning alls, lägger bara upp den jag känner för eller har på hjärnan eller whatevaaah.

Dagens låt får bli 86, en sång jag hoppas på att de skulle spela i Helsingfors fastän chansen är liten. Snabbt och aggressivt tempo som skulle vara helt otroligt att få höra live.

Slänger in en liveversion, för sången är nästan bättre live än vad den är på skiva. Ni kan ju ignorera damen i bikini och Letterman-tönten i början.


ROSAHÅR

2010-05-28 20:42:32
Bild på mitt nyss rosafärgade hår, by popular demand. (Pelle ville se det, så det så!!!!!!111!!1!) Förresten är webcambilds världsbäst juuuh, man ser ju tjugotusen gånger snyggare ut än i verkligheten. Ja, jag vet vad ni tänker, hon ser ju för hemsk ut på dessa bilder. Tänk er mig i verkligheten då. Ögonbrynen försvinner visst också i webcamen. Och detta är helt säkert världshistoriens längsta bildtext och den blir bara längre och längre ju mer jag skriver.

Det är helg nu, om ni mot all förmodan inte har lärt er veckodagarna. Det gör mig glad. Har endast ett prov kvar detta läsår, och det är psykologi och äger rum på måndagen. The human mind is the shiet, y'all. Franskaprovet idag gick åt helvete, så det behöver vi inte prata mer om tycker jag.

HEY, just det. Igår kirrade jag halva körkortet, teoridelen flöt på som väldigt smält smör på bröd. Bra alltså. Och det endast två månader efter min födelsedag (notera sarkasm) Jävligt nervös var jag dock.
Nu är bara uppkörandet kvar, men eftersom bilskolorna & co strejkar i tisdag på obestämd tid vet jag absolut inte när det blir av. Kul.

Jag tror jag skulle skriva nåt till... men det kommer jag inte ihåg. Återkommer om det ploppar upp.

Rosa hår. Check.

2010-05-22 19:44:50
Jag har rosa hår.

Nej, ni läste inte fel. That's rosa.

Inte babyrosa, utan mer åt det lila hållet. Det som på engelska kallas typ "hot pink".

Svart med inslag av rosa mellanstreck lila mellanstreck pink slingor.

Jag är nöjd.

Post concert angst liksom.

2010-05-17 22:05:37


Om en månad kommer jag ha världens värsta post concert angst (och ja, jag är för cool för att använda svenska). Jag har då fått bevittna ett av jordens bästa liveband Green Day två gånger på mindre än två veckor. (förhoppninsgvis, om inte Ask Molnet börjar jävlas igen. Hatar den gubbfan!) Fatta min ångest. FATTA säger jag. Kommer ligga och lipa i hotellrummet hela dagen, eller om jag tar risken och går ut på stan, börja gråta hysteriskt mitt på gatan.

Ja. Det var det jag ville dela med mig av

Jag är trött.

Stoppa pressarna! Alexander Rybak är INTE under 20 år.

2010-05-13 23:40:34
På blogg.se's framsida står det att Alexander Rybak tydligen fyller tjugofyra år idag. WHAT? Jag trodde pojkspolingen var i min ålder, tjugo max. Inte tjugofyra i alla fall. Det är ju nästan lika gammal som min syrra, och hon är ASGAMMAL.
Jaja, varje dag lär man sig något nytt. Det lärde jag mig idag när jag på det svenska Green Day-forumet fick klargöra att jag inte är finskspråkig, utan finlandssvensk, med svenska som mitt modersmål. Ganska underhållande egentligen att ganska många inte verkar förstå detta. Men det är okej, alltid kul att få berätta, alla blir alltid lika häpna.


Paris Hilton's New BFF, that's haaawt!

2010-05-12 23:37:47Jag sitter och tittar på Paris Hilton's New BFF, den brittiska versionen. Fråga mig inte varför jag gör detta.
Paris har precis lurat deltagarna att tro att de har åkt ut ur tävlingen, och hon iakttog deras reaktioner på en TV-skärm. Det som jag förundras över, är hur upprivna vissa av deltagarna blev när de trodde att de var eliminerade ur programmet. De grät och var tvungna att gå ur bild och grejs. Och då undrar jag... hur kan de bli så upprörda över att inte få vara vän med Paris Hilton? Vem vill ens vara med i en serie där man tävlar om att bli Paris Hiltons bästa vän? De här människorna säger när serien börjar att de vill vara Paris bästis eftersom de vet att h*n skulle förstå henne, och för att Paris är en sån underbar människa. Hur fan kan man veta hurdan en människa är bara genom att ha följt denna genom TV och tidningar!? Förresten så borde ju hennes framträdande i media fungera som avskräckande istället för tilldragande.
Och förresten, hur ego är det inte av Paris Hilton att skapa en serie, där marknadsföringen är "om du vinner får du vara min bästa vän. MIN, PARIS HILTONS! Like OMGGGG!!!1!11!!"
Och nu gråter de igen, t.o.m. självaste hönsmamman.
Nej
Jag förstår inte denna serie. Alls.

TTYN liksom.

Man blir så glad.

2010-05-12 22:45:07
Finland vann mot USA. 3-2. Det sista målet sköt USA in ca 20 sekunder innan matchen var slut, och det var väl litet onödigt. Men Finland vann, och det slår allt annat! Nu är de ett steg närmare final.

Wunderbart!

Hjärtattack coming up vilken sekund som helst.

2010-05-12 21:44:37
Finland vs. USA. 1-1. Sista perioden. Vinna eller försvinna.

Nervpirrande är inte ens närapå tillräckligt för att beskriva känslan jag har just nu.

1 f1 v3ck0slut

2010-05-08 17:14:13
Systers statusupdate på Facebook löd "F1 veckoslut", alltså "Formel 1 veckoslut", men nörd som jag är, tolkade jag det som "Fett veckoslut".
Antingen har min nördnivå nått nya höjder, eller så är jag ett renodlat matvrak som bara tänker på fett hela tiden. Eller en anorektiker. Eller en svensk. Jag vet inte vilket av de två sistnämnda som är värst.

Det här med bloggandet...

2010-05-06 21:36:59
Jag vill blogga. Jag vill låta orden formas på datorskärmen under mina fingrar som dansar över tangentbordet. Men när inspirationen inte existerar, vad gör man då? När man inte vet vad man ska skriva om eller hur man ska få fram det man vill berätta på bästa möjliga sätt. Nej, det är inte lätt när det är svårt.

Funderar på att restaurera min blogg: ny design och hela rubbet. Så fort jag får tid that is. Tid är en vara jag inte har så mycket av nuförtiden. Jag tänker inte ens börja räkna upp allt som ska göras innan sommarlovet. Varför, VARFÖR ska lärarna alltid envisas med att pina oss de sista veckorna? "Äh, vi klämmer in allt som vi inte har haft tid med förut nu istället. Det är ju snart sommarlov, det borde göra eleverna med motiverade att arbeta." Eller nåt.

Men bloggandet, ja. Jag har tänkt börja med en ny krejj, att göra en "Veckans spellista" varje söndag. Om inte det visar sig att bli ytterligare ett stressmoment förstås. Men då skulle jag i alla fall ha något att skriva om.

Hej hoppsan vad klockan är mycket. Nu borde jag sova. Men det tänker jag inte. HA!

Språknazist

2010-05-05 19:02:06
Dags för litteratur- slash skrivtönten eller whatever att få visa sig i ännu ett blogginlägg. Brace yourselves!
Jag fullkomligen hatar när bloggare skriver på engelska i sina blogginlägg, och vartannat ord är felstavat, eller när ett ' har glömts bort eller när det överhuvudtaget är något fel. Om det är några enstaka fel är det ju inte så farligt, det kan ju hända den bästa. Men jag har råkat klicka in mig på ett antal bloggar där de flesta orden har någon form av grammatisk fel i sig. Det som kanske stör mig mest är att några av dessa verkar ju tro att de kan skriva på engelska och tror det är überduktiga, vilket de överhuvudtaget INTE KAN och INTE ÄR! Otroligt enerverande är vad det är. Egentligen är det väl bra att de övar sig på engelskan och allt det där, men NEJ. Jag kan inte tåla det.
Hallojsan, språknazist!

Jag vill bo i Åbo.

2010-05-04 10:53:33


Jag tillbringade min valborg i Finlands, i mitt tycke, vackraste stad Åbo. På fredagen var jag för första gången i mitt adertonåriga liv på Vårdberget. Kan ju kanske inte påstå att det var en höjdare, trots att det var på ett berg. Den förfärliga blåsten gjorde att kylan gjorde sig tillkänna och gjorde sig hemmastadd ganska kvickt. Efter Vårdberget blev det en snabb sväng in på en klubb där vi stannade i en sisådär fem minuter, sedan åt vi hamburgare och efter det drog vi till en pub där syster J satt med sina teologiekumpaner. Verkligen roliga typer måste jag erkänna, jag fick mig flera riktigt stora skratt under kvällens lopp.
På lördagen bestämde jag mig för att istället för att åka hem med mina kompisar efter picknick på Vårdberget, stannade jag kvar i Åbo. Syster J kom hem till lägenheten runt klockan halv sex, och jag fann till min förtjusning att hon hade lånat en kickbike av en kompis som just nu är ute i Europe på interrail. Så sedan begav vi oss ut en sväng för att leka litet med den. Efteråt gick vi och hyrde Madagascar 2. Vi hittade verkligen vår barnsliga sida i helgen.
På söndagen fick jag först och främst reda på att jag inte skulle behöva åka hem med buss, eftersom min kusin skulle in till stan, och snäll som han är fick jag åka hem med honom. Men innan det så tog vi ännu en tur med kickbiken, och for runt som några femåringar på crack.
När jag senare på kvällen kom hem, så kom jag fram till att jag vill bo i Åbo! (därav rubriken på inlägget, dah) Tänk nu att ströva omkring på gatorna i vårsolskenet, sitta och skratta med sina studiekamrater, få komma hem till sin egen lägenhet... Jag vet inte vad jag vill studera, men jag vet att jag vill till Åbo. Det minskar ju alternativen en del åtminstone.

RSS 2.0