Follow on Bloglovin

MTV European Music Awards.

2010-11-08 11:51:01


Så igår kom det ju EMA-galan på MTV. Några timmar höll den på, och känner mig lite besviken. Tycker att den var lite utav en flopp. Kan ju inte säga så mycket om den sista timmen eller så, för jag hade mer ögonen på datorskärmen än TV-skärmen då. Men nej, den var inte riktigt lika bra som jag hade hoppats och sett fram emot. Och det faktum att Tokio Hotel vann över band som Green Day, Muse och 30 Seconds to Mars i kategorin om vem som hade bäst World Stage Performance som MTV sänder varje fredag känns inte riktigt rätt. Om något annat band eller någon annan artist skulle ha vunnit, skulle det ha varit okej, för de skulle ha förtjänat priset, jag skulle ha kunnat tolerera ett nederlag för Green Day i så fall. Men då Tokio Hotel vinner... alltså nej. Inte rätt någonstans. Men det är ju så, det band som har de mest utflippade fansen och som lägger ner mest tid på att rösta, vinner. Det skulle inte vara någon skillnad utifall de skulle vara nominerade till Best Female, de skulle ändå vinna för att de har fans som sitter och röstar tills fingrarna blöder, jag slår vad om att de inte ens ser efter vilken kategori de röstar på, bara det står Tokio Hotel och finns en röstknapp bredvid.

Och ja, jag kanske överreagerar en aning. Jag menar, Green Days (och de andra bandens) fans vet ju hur det egentligen ligger till, och att Tokio Hotel är ingenting emot dem när det gäller liveuppträdanden. Att jag ska låta en MTV-gala göra mig arg, hur lågt har jag sjunkit egentligen, haha. Annars tycker jag faktiskt att de som vann förtjänade det, de flesta i alla fall: Lady Gaga kammade hem tre priser, Eminem fick väl ett tror jag, 30 Seconds to Mars för Best Rock... Lite kul dock att Justin Bieber vann pris för Best Male. Jag menar, kom igen, tror någon faktiskt ännu på att han är kille? Trodde inte det, nej. Finlands stoltheter Duudsonit presenterade också ett pris, mmm, man kände sig verkligen stolt när de kom fram på scenen med rosa ballerinakjol och en annan med blöja på sig, svärandes på finska och med bruten engelska. Verkligen. Men kul killar är det, det kan man inte förneka.

Just nu lyssnar jag i alla fall på det här och glädjer mig över att ett bra band åtminstone vann för Best Rock i år, precis som förra året då Green Day vann. I och för sig skulle jag inte ha haft nåt emot att se någon av de nominerade i den kategorin vinna heller, de är alla bra band.

Facebookgrupper som redan borde finnas på Facebook men inte finns.

2010-11-04 18:36:29


Bild skamlöst stulen från Google. Jag vet att man inte får ange Google som källa, men nu gör jag det ändå.

I brist på absolut inget annat att göra när jag typ borstade tänderna (se nummer två på listan), började jag fundera på Facebook, och då i synnerhet dessa evinnerliga grupperna som ploppar upp som svampar ur väldigt bördig jord. Nördigt, jag vet. Då kom jag på några Facebookgrupper som jag är förundrad över att inte har dykt upp än (det har inte gjorts någon officiell forskning om detta, jag är med andra ord för bekväm av mig för att kolla). Men här är några grupper som jag tycker skulle vara värda att få stå i rampljuset på Facebook en liten stund om de skulle finnas. Ingen speciell ordning på hela spektaklet, jag gillar bara att använda siffror i listor.

1. "Vi som är rädda för vår pappa om natten." Här tänkte jag alltså på det faktumet att min egen pappa kan vara jävligt skrämmande och arg nattetid utifall man råkar väcka honom, men kom sedan underfund med att det kan tolkas på ett annorlunda, lite hemskare och obarnvänligare sätt också.

2. "Vi som borstar tänderna med munnen stängd ibland." Ja, namnet säger ju allt. Man har ju inte munnen alltid öppen när man borstar tänderna, ibland sluter man den ju liksom runt tandborsten. Jag skulle bli medlem. Eller nej, för jag tycker det är otroligt löjligt att gå med i alla såna där grupper. Men i alla fall.

3. "Vi som går på WC och gör nummer ett sittande." Feminist, javisst!

4. "Lättnaden när man vaknar upp på morgonen och upptäcker att man inte har blivit uppäten av utomjordingar." Alltså, är det inte det vi alla tänker på morgonen?! Skulle få 100 000 medlemmar på en dag förfan.

Oslagbara grupper det här. Om jag inte skulle vara så lat skulle jag skapa allihop. Tyvärr är jag ganska lat. Och går ju som bekant inte med i Facebookgrupper.

Tuggummiskor?

2010-11-04 13:19:23
Jag sitter i skolan, och samtalsämnet halkade in på bloggeri, och då kom J på att vi ju hade diskuterat att hennes högklackade skor var budgetversion för fattiga studerande och att klackarna är gjorda av tuggummi som hon hade samlat på sig under skorna under en tid. Detta tycktes vara perfekt bloggmaterial och jag lovade blogga om det när jag kom hem, men det föll i glömska. Nu klagade hon på att hon hade tagit sig tid att gå in på min blogg och inte möttes av något tuggummiskorblogginlägg. Så nu skriver jag det. Japp. Hoppas hon är riktigt nöjd nu. Bild kommer när hon visar fotobevis på att hon har sådana skor.

RSS 2.0