Follow on Bloglovin

Legen- wait for it--- dary!

2011-12-31 17:09:51
Ibland får jag sådana där ryck. Det har hänt med True Blood, det har hänt med Glee, och nu har det även hänt med How I Met Your Mother. Jag drabbades igår av titta-på-en-TV-serie-utan-paus-tills-du-har-sett-alla-avsnitt-som-hittills-finns-syndromet. När jag började se på True Blood gjorde jag samma sak, och när jag blev intresserad av Glee drabbades jag även då av detta.
I och för sig har jag tyckt om How I Met Your Mother väldigt länge, men det har för det mesta bestått av att kolla på de avsnitt som råkar komma på diverse kanaler på televisionen eller titta igenom första säsongen som jag har på DVD. Men igår runt mitten utav dagen bestämde jag mig för att komma ikapp de avsnitt jag missat av serien. Vilket visade sig vara ungefär hela säsong sex och början av sjunde. Så jag satte mig ner och började streama. Jag satt uppe tills klockan tre, då ögonlocken inte hölls uppe längre, och imorse fortsatte jag tills klockan visade kvart före tre på eftermiddagen.
Förutom att springa med lillasyster till bussen igår, toalettpauser, mat och sömn har jag alltså sett igenom en och en halv säsong i sträck. Ungefär ett dygn har jag varit uppslukad av serien. Känns skönt att rymma från verkligheten med en riktigt bra serie ibland.

Nyår idag också. Nästa år går vi under. Kul. Mitt nyår kommer tillbringas här hemma i lägenheten tillsammans med en storasyster som fick se sig besegrad av maginfluensa igår. Känns ju lite synd eftersom vi hade planerat att ha en liten sammankomst här hemma hos oss, men finns inget man kan göra. Sämre kunde man definitivt tillbringa nyår.

Gott nytt år, hoppas 2012 blir lika bra som, om inte bättre än, 2011!


Hopeless and awkward and desperate for love.

2011-12-29 14:55:27


Idag känner jag mig lite som en blandning av Chandler från Friends samt Mr. Schuester och Blaine från Glee i min sweater vest feat. bowtie.

Efter att ett strömavbrott på tretton timmar på annandag jul och lite si och så med strömmen på tisdagen, flydde vi syskon igår till lägenheten i Åbo. Här finns elektricitet så det räcker och blir över. Jag tycker synd om de som ännu är utan el, men mest synd tycker jag om farsgubben som i stort sett får jobba dygnen runt för att folk ska få elektricitet till sina hus efter stormen.

God Jul, Merry Christmas, Hyvää Joulua, Joyeux Noël etc.

2011-12-24 13:21:56


God jul på er gott folk. Sitter här och tittar ut på det snöfria landskapet utanför fönstret. Blir ingen snöig jul i år där jag bor, men snön är ju inte precis det som är det viktigaste med julaftonen heller. Julklapparna, that's what's important! På tal om sådana så fick jag en ganska awesome julklapp av syskonen i år: en vinylspelare! Så nu har jag suttit och lyssnat på en uråldrig (dvs. samma som föräldrarna lyssnade på i sin ungdoms dagar) vinylskiva av Creedence Clearwater Revival. Nu väntar jag på att få åka tillbaks till Åbo så att jag får lyssna på Green Days American Idiot som än så länge är den enda vinylskivan (förutom CCR-skivan som jag skulle få här hemifrån) jag har.

Jag önskar er alla en fridfull och välsignad jul. Njut av ert sällskap, maten och allt som hör julen till så hörs vi senare. Tjohejsan!


Gud, hjälp de glömda, jag tror att du vill.

2011-12-15 18:46:05


Jag har inga föreläsningar under resten av året, vilket betyder att jag har JULLOV! Hooray, hooray. Om man inte räknar med en uppgift i kyrkohistoria som ska lämnas in. I och för sig har jag ända tills årsskiftet på mig, men vill gärna få den gjord å det snaraste så jag helt på riktigt kan ta ledigt sen.

Min pluggmusik har fått vara bl.a. lite Disneysånger, mer specifikt sånger ur Ringaren i Notre Dame. Jag hade glömt hur otroligt fin film den ju egentligen är. Allt kom bara rusande tillbaks till mig i en nostalgirush som hette duga när jag såg på scenerna i samband med sångerna. Förstod inte helt innebörden i sången här ovan när jag var liten, men när jag lyssnar på den nu är den ju hemskt vacker, likadant är det med många andra av sångerna. Filmen finns på VHS hemma hos mamma och pappa, måste se på den när jag åker hem till julen. Herkules var en annan av mina favoritfilmer när jag var liten som jag också måste ta och se på under lovet. Jag fick den till min sexårsdag och jag skojar inte när jag säger att jag säkert såg den fem gånger under de tjugofyra timmar som var min födelsedag.

Hur otroligt antika vissa av Disneyfilmerna än må vara i sin syn på genus och könsroller, kan jag, hur mycket jag än faktiskt har försökt, inte annat än älska de gamla klassikerna. De är ju min barndom.

Muscle cars drove a truck right through my heart.

2011-12-14 14:12:50Skåda, (de flesta av) mina inköp den senaste veckan. Mår lite dåligt över dem, men inte alltför mycket. Christina Aguileras parfym har jag velat ha flera år så tog tillfället i akt då min gamla parfym var inne på sina sista droppar. Gel eyeliner från Maybelline kan vara ett av de bästa inköpen någonsin, men ack så jobbigt det kan vara att applicera. Lady Gagas senaste album har jag tänkt köpa då den gått under femton-euro-strecket, och för någon dag sedan hittade jag den för endast tretton euro, score! Skjortan och de blåa byxorna var inte alls planerade inköp, råkade vandra in i H&M igår och kom ut med dem (plus en undertopp) i en plastkasse. Vadå?!  De hade ju nedsatt pris! Och slutligen köpte jag och syrran även tre PC-spel förra veckan. Ett av dem, Mount & Blade, har jag inte ens har installerat ännu. Hmm.

Hej, en helt annan sak: Hela natten mellan söndagen och måndagen var jag vaken för att ordna en grötfest i gryningen som enligt traditionen på teologiska fakulteten ordnas av gulisarna som ska, just det, vaka hela natten. Mådde lagom bra efter att ha varit vaken 25 timmar. Ni kan hitta fotografier på Hannas blogg. Och på tisdagen (igår) hade vi tre tenter! Det var dock inte riktigt lika dramatiskt som det låter. Nåväl, nu borde jag äta något förrän jag kickar igång med en hemuppgift i kyrkohistoria. Eller så skriver jag kanske färdigt min kolumn.

I play the shit out the drums.

2011-12-10 20:56:39
För att jag ju också har uppmärksammat de andra två Green Day-gubbarnas födelsedag i år, så skulle det ju vara fel om jag inte skrev om deras fantastiska trummis. Grattis Tré Cool, som fyllde 39 år igår. En dag försent, men better late than never, right?

We can burn brighter than the sun.

2011-12-07 09:40:07
Älskar den här sången efter att ha sett New Directions framföra den i Glee. Så otroligt fint, påminner mig lite om hur Glee var i första säsongen.

By its very definition, Glee is about opening yourself up to joy.

Alltså jag är alldeles för emotionally attached, i brist på svenskakunskaper, till den här TV-serien. Besatt är ett svenskt ord som kanske kan klassas som passande. Jeez.

Snart blir det hundraårskalas!

2011-12-06 19:19:42
Finlands självständighetsdag, och december, till ära, har jag slängt ihop en ny header och annan bakgrund till bloggen. Inga drastiska ändringar, lite ljusare och lite mer juligare kanske. (egentligen var det inte alls till självständighetsdagens ära, men det låter ju fint)

Jag har för övrigt inte varit mer fosterländsk idag än det att jag har slängt en blick eller två på den upphissade flaggan på andra sidan vägen från vår lägenhet, men vad fasingen, man är ju, och bör vara, patriotisk varje dag. I alla fall i år, då Finland vann över Sverige i ishockey har man orsak att känna sig fosterländsk. Eller... ja.
Men skämt åsido, klart man är stolt över Finlands självständighet, trots att man kanske inte skyltar med sin patriotism. Idag fyller faktiskt Finland hela 94 år, tänk det. Endast sex år kvar tills hundraårskalas. Det här lilla landet har växt upp så fort, vart har de här åren riktigt tagit vägen!?

You'd think that people would have had enough of silly love songs.

2011-12-04 20:28:05


Jag gillar förhandsbilden på klippet ovan. Verkligen smickrande.

Jag har faktiskt inte ens lyssnat på originalversionen av Silly Love Songs (jaja, fy skäms på mig osv) för jag är så nöjd med Glees version i acapella. Den här akustiska versionen spelad på piano fick mitt hjärta lite att smälta. Otroligt ostig låt egentligen, men jag har väldigt svårt att motstå Darren Criss och hans röst, ingen skillnad hur cheesy sången än är.

Nämen, jag bloggar.

2011-12-03 17:05:03
Enda någorlunda normala bilden jag någonsin har tagit med min systers iPad.

Long time, no see bloggen. Snart en månad. Jag är verkligen duktig på de här spontana bloggpauserna. Dock har jag haft rätt fullt upp, så bloggen har blivit lite skyfflad åt sidan när viktigare prioriteringar har dykt upp. Den senaste månaden har till stor del bestått av dogmatik, dogmatik och så lite latin och kyrkohistoria där emellan varven. Just nu njuter jag av vetskapen att jag inte har några föreläsningar igen förrän på torsdagen. Trots det har jag skolsaker som jag borde ta tag i, men vem orkar egentligen när man har långledigt? Eller ja, "mer tid att studera" heter det väl egentligen. Whoops.
Ännu har jag inte lagt upp bilder på lägenheten i vilken jag och min syster nu har bott i under två månader. Ska verkligen försöka ta lite bilder och slänga upp snart, feat. juldekorationer. Kanske. Om jag orkar.

RSS 2.0