Follow on Bloglovin

Lady in black.

2011-02-28 21:22:39
Cool kvinna i coola kläder under Oscarsgalan i söndags.

You're originial, cannot be replaced.

2011-02-27 20:28:26

Otroligt mainstreamt av mig, men jag kan inte låta bli att älska den här låten. Den är sprängfylld till bredden av god självkänsla och "tyck-om-dig-själv-som-du-är"-vibbar, och sättet detta skildras på tillsammans med musiken och Katy Perrys sångröst är någonting jag inte har kunnat låta bli fastna för. (true, det finns ju sjukt många låtar med samma budskap, men ändå) Videon är också en jag gärna stannar upp och ser på om den råkar komma på MTV. En sån där kickass feel good-låt helt enkelt.

Hand me downs.

2011-02-27 17:38:46


Det kan löna sig att rota i skrubben emellanåt. Igår gjorde jag nämligen just det och jag hittade dessa snygga skor som ursprungligen har varit min mormors. Fick lov av mamma att använda dem också - schyssta bananer. Fint att termometern har börjat visa plusgrader också så kan man kanske börja använda dem fulltid snart. Tillsammans med skinnjackan, och sen får mina Converse åka fram ur sina gömmor... Mmmm. Våren kan komma snart tycker jag. Tyvärr verkar den ändå ganska långt borta om man ser på snödrivorna utanför fönstren som faktiskt når över min midja just nu.

Mitt nyfärgade hår är förresten ännu mer rosa än förut, and quite frankly ser det ganska blaskigt(?) ut. Och det efter endast en tvätt. Antingen gjorde jag nåt fel när jag färgade det, eller så fungerar helt enkelt inte Directions hårfärger på mig. Ska köpa någon röd hårfärg från Schwarzkopf i veckan och hålla tummarna för att den fungerar på mitt motsträviga hår. Men ja, ingen har väl påstått att det var en barnlek att skaffa rött hår åt sig heller, so who am I to complain, really? Nay, challenge accepted, I say!

Hårigt inlägg.

2011-02-25 21:23:31

Jag fick min hårfärg på posten idag. Röd hårfärg. Resultatet finns att beskåda ovan. Det blev ganska mycket mer chockrosa än vad det blev rött, men oh well. Jag är väl nöjd ändå. Ska kanske försöka med en annan röd färg i ett senare skede som jag har hört att har fungerat bra för en av min systers bekantingar. Och i tisdag ska jag äntligen bli av med några kilo hår från huvudet. Jag tror inte jag har varit och friserat frillan sedan november så det börjar vara dags igen.

Don't call me Gaga.

2011-02-24 22:45:10

Billie Joe och Gaga. Vet inte varför jag tycker de här bilderna är så fullkomligt härliga. Kanske helt enkelt för att det är två musikaliska genier porträtterade på en och samma bild. Jag vet inte. Men gillar dem gör jag i alla fall.


Dry your whining eyes.

2011-02-22 20:28:34

Bra dag idag. Inte mindre än två nya videoklipp som har med Green Days stundande CD/DVD-release om en månad att göra, ett liveklipp med deras nya sång Cigarettes and Valentines och en ny trailer. Jag är extatisk över att en uppföljare till Bullet in a Bible kommer spelas upp i min DVD-spelare om litet mer än en månad och att jag återigen kommer få förundras över hur otroliga dessa män är på det de gör. Det faktum att jag bara kommer sitta framför en TV-skärm denna gång och inte stå framför en scen och trängas med och framför tusentals andra lika uppspelta människor är ju lite sorgligt. Men om jag köper lite choklad att smaska i mig medan jag vilar ögonen på herremännen kanske det känns lite bättre.

Something inside this heart has died.

2011-02-21 21:54:39

Dessa två saker klickades hem från CDON precis. Det är farligt för mig att gå in på shoppingsajter på nätet I tell you. Jag skulle ursprungligen endast beställa expansionspaketet till The Sims 3, men sedan fick jag för mig att slänga in Green Days singel 21 Guns i den virtuella kundvagnen också, för så mycket nörd är jag. Fem euro hit eller dit kan ju inte skada, eller hur? Nej, tänkte väl det. Och när det dessutom är fri frakt behöver man inte ens skämmas.


Pics that'll make ya go lol, pt. I.

2011-02-20 19:56:42
Ja, jag har faktiskt en mapp på datorn som heter "Pics that'll make ya go lol". Kalla mig nördig om ni så vill, men det är en förjävla bra mapp om jag får säga det själv. Kollade igenom den tidigare idag, och tänkte att jag skulle dela med mig av det åh så roliga innehållet. Mycket Harry Potter har jag samlat på mig, men som självutnämnd trollkarlsnörd är det oundvikligt. Dessutom finns det mycket elaka, men ack så roliga, Twilightbilder som jag brukar lmfao:a åt. Så, ja. Enjoyz.

Älskar tvättbjörnen, haha.


Märkte att jag ju har kulbilder så det räcker till ett inlägg till. YES, BLOGGMATERIAL! Hallelujah! Så mer bilder kommer i framtiden någon gång.

 


Big boat Silja Europa.

2011-02-19 11:00:05

Så, då har man varit en runda över till Sverige och tillbaks då. Kom hem från ABI-kryssning med klassen igår lite efter att klockan hade passerat tio, och var trött som en snorig sengångare. Just då hatade jag människor från det allra innersta djupet av mitt hjärta, och skulle helst ha velat ligga i mitt rum för mig själv med musik och kanske en bok i några dagar. Idag... är det inte så mycket bättre. Men familjen kan jag stå ut med, och dem kan jag inte heller komma ifrån, så det är bara att gilla läget och suck it up.
Godiskastandet på dagen var en av de bästa känslorna jag någonsin har varit med om dock, obeskrivlig känsla av frihet att få åka omkring på lastbilsflaket med resten av klassen och bara få sprida sin glädje åt andra i form av pappersomslagna karameller. Men om kryssningen kan jag ju bara säga så här: om jag skulle ha vetat i förväg hurdan situationen skulle ha varit på båten, kanske jag skulle ha tänkt efter två eller tre gången innan jag betalade hundrafemtio euro för att få gå ombord. Tyvärr. Men nåja, alltid kan det inte lyckas.

Grattis till den finaste mannen på denna jord.

2011-02-17 09:00:00


39 jävla år. Bara för dig ska jag kasta godis på småbarn från en lastbil för allt vad jag är värd idag, och sedan supa mig stupfull. Bara för dig. Och kanske lite för att det råkar vara Penkkis också.

I love you.

The shit so deep you can't run away.

2011-02-12 11:45:00

Jag har lite utav ett hatkärleksförhållande till månaden mars detta år. Det fina med denna månad är att den är ganska fullspäckad med ny musik, och då speciellt i slutet av mars. Finaste Green Day släpper livealbum/DVD, awesome Adam Lambert släpper också ett livealbum/DVD (på typ samma dag som Green Day. Aj, min plånbok!) och Lauri Ylönen släpper även sitt soloalbum. Fastän jag inte lyssnar lika mycket på The Rasmus som för något år sedan ska jag klart som korvspad köpa hans soloalbum och lyssna vad för slags musik han har komponerat ihop. Dessutom ska vi ju också och se på Killer Queen i slutet av mars, som ska vara det bästa tributebandet till Queen som finns just nu.  Och hey, jag fyller ju 19 år i mars, så det är inte heller illa pinkat.
Det dåliga då? Studentskrivningar. I massor. Det känns lite som om jag inte kanske skulle överleva mars månad när allt kommer omkring. Men ja, som man säger: den som lever får se!

After a hurricane comes a rainbow.

2011-02-11 17:14:30
Today, så skrev jag textkompetens i lite över fem timmar som jag inte tänker kommentera, och nu, troligtvis pga. av all stress, har jag dödligt ont i magen. FML

I'll be your saint, I'll be your man.

2011-02-08 10:00:00

Skjortan den vackre mannen på bilden bär beställde jag igår (Foxboro Hot Tubs, kärlek på dem), och idag planerar jag köpa hårfärg, också det via nätet. Finn ett fel med nätshopping? De jävla fraktkostnaderna som kan kosta mera än själva produkten man är ute efter. Enerverande? Ja. Värt det? Ibland.

Good times never seem so good.

2011-02-07 16:16:39


Endast en återstående dag kvar i skolan, ett sprillans nytt och, bör tilläggas, väldigt efterlängtat avsnitt av Glee efter dryga två månaders paus samt ett löfte om morotskaka ikväll. Jag är glad.

Eternal youth is the landscape of a lie.

2011-02-06 00:27:38
För att det är mitt i natten, och för att jag är trött och överkänslosam, och för att jag saknar dem.


Februari 2010.

2011-02-04 22:25:15
Dags för another epic "Mitt 2010"-inlägg. Brace yourselves!


I början av februari fick jag glädjebesked via ett SMS sänt av min buddy Hanna - finaste Green Day skulle spela i Finland under sommaren, första gången på femton år, första gången sedan 1995. Hjärtat dunkade och tankarna for runt i huvudet - två Green Day-konserter på en sommar, med endast en veckas mellanrum! För det var ingen fråga om jag skulle eller inte skulle till Helsingfors för att se dem i juni, jag skulle dit! Däremot var båda päronen litet motsträviga till det i början ("men du ska ju redan till England för att se dem") men de gav med sig efter gråt och bedjande. Och dessutom fick jag hela familjen medlurade till Helsingfors i juni på köpet. Pappa fick biljetterna beställda sju minuter efter att de släpptes (ja, jag var paranoid över att de skulle bli slutsålda första halvtimmen) och så var vi på väg. Priceless!

Allting annat under februari månad kändes egentligen ganska trivialt i jämförelse med detta, men visst hände det väl litet annat också.


Jag närvarade vid Metallmässan i Åbo domkyrka. En gudstjänst med all musik i metallform. Sjukt bra, nästa gång kommer jag sitta i kyrkbänken igen.


Underbara HIM släppte nytt album vid namn Screamworks: Love in Theory and Practice. Jag blev ganska snabbt förälskad.


Om vi ändå ska nörda lite: Billie Joe Armstrong fyllde 38 år och bevisade att man inte behöver se ut som sin ålder.

Var på vändagsfest som klassen ordnade, och var med och städade upp dagen efter. Att städa upp andras spyor är alltid lika roligt.


En rätt så stor grej under februari månad var De Gamlas Dans, som alla tvåor traditionsenligt dansar efter att treorna lämnar skolan. Det gick bra, och jag älskade min klänning i massor.


Satt också och panikerade  och hejade på ett kämpande Finland framför x antal OS-ishockeymatcher.


Sedan såg jag ju också The Imaginarium of Doctor Parnassus, mest för att det råkade vara Heath Ledgers sista film. Och för att Johnny Depp var med i typ femton minuter.

Det var min andra månad under 2010 det. Till näst, mars!

Aj äm blånd.

2011-02-03 21:33:47

Den obligatoriska före- och efterbilden.

Bestämde mig ganska spontant för en hemmablekning av håret igår, och resultatet finns att beskåda ovan. Inte helt blont, men inte helt orange heller. Så jag är nöjd och glad. Nu funderar jag dock: ska jag satsa på rött hår, eller stanna blond? Rött lockar, skulle vara coolt som fan ju. Men sen igen kan jag ju köpa en burk med blond hårfärg för att försöka få bort den orangeisha tonen som jag har nu. Ack, dessa problem.

Och ja, förresten... jag har bara två lektionsfyllda dagar kvar i skolan. Två dagar kvar i gymnasiet. Känns väldigt surrealistiskt måste jag erkänna.

We are the kids of war and peace.

2011-02-02 20:01:52

Förra helgen hjälpte jag min kära syster i hennes uppdrag att få sin lägenhet skadedjursfri. Utan att gå in på desto mera detaljer, meddelar jag med nöje att för tack för hjälpen fick jag Green Days American Idiot på vinyskiva av henne. Den var redan nerdreglad (?) från dagen innan då jag hittade den till ett relativt förmånligt pris, och jag planerade att köpa den, men hann inte innan syster schasade bort mig för att hon skulle "köpa nåt jag inte fick se". Och lilla jag vandrade iväg bland spelen istället tills hon hade gått till kassan och betalat för denna "hemliga" gåva. Hursomhelst, den tackade jag och bockade för i alla fall. I massor. Min allra första vinylskiva. Nu är det bara kanske det viktigaste som saknas, själva vinylspelaren.

Jag funderar på rött.

2011-02-01 19:50:07

RSS 2.0