Follow on Bloglovin

R.I.P. headphones

2011-03-31 19:49:46

Numera oanvändbara hörlurar.

Klantiga jag förstörde mina hörlurar idag.
Ett brev hade kommit till mig på posten, från justitieministeriet. Mamma ropar detta åt mig, och jag rusar ifrån datorn för att ta emot brevet och kolla vad det handlar om. I min hast råkar jag snubbla över sladden till hörlurarna. Hörlurarna dras ut från datorn och flyger över halva golvet. Och med min otur förstördes de, och nu hör man bara ljud från ena luren. Dessutom fuckade jag delvis upp datoruttaget, eftersom en del av hörlurarna verkar ha fastnat inne i det när de revs ut.
Och vad var det så viktiga ärendet i brevet som orsakade att mina hörlurar för trettio euro numera är trasiga och obrukbara? Att jag i år för första gången får rösta. No shit, det visste jag ju inte redan!

FML. Hard.

Let there be light.

2011-03-29 16:54:26

För att locka fram vårkänslorna som ligger djupt begravda under snön gjorde jag en uppgraderad version av min header och ändrade lite färger och fonter i designen. Resultatet: en betydligt ljusare blogg. Troligtvis kommer jag ännu ändra och fixa på den en aning, och det kan hända att jag börjar sakna det svarta efter ett tag. Men hursomhelst - nytt är väl alltid trevligt!

Förresten, igår skrev jag min sista studentskrivning. Den gick väl helt hyfsat skulle jag tro, men det bästa är att nu har jag ingenting som behöver göras. Inga skolarbeten, inga prov, inga läxor... underbart! Och om dryga två veckor sätter jag mig på ett plan till Playa del Ingles med resten av min klass. Där ska vi tillbringa en vecka och bara fira att gymnasiestudierna är ett minne blott.

Nu ska jag äta rester av min fina födelsedagskaka och fortsätta lyssna på det här. Gleemusiken har på senaste tid blivit ett väldigt populärt inslag i min dagliga dos av musik har jag märkt, och då speciellt de sånger där Chris Colfers ljuva stämma är närvarande. En annan stor favorit är denna, med Darren Criss som sjunger. Åh.

Dagen efter.

2011-03-27 09:58:43


Blev ingen utgång igår, så min födelsedag tillbringades istället hemma, med familjen, varvat med en liten promenad på sisådär en och en halv timme. Utgången tar vi nästa helg istället. Idag har jag "kalas", som det så fint ännu kallas efter att man har vuxit upp och inte längre är tolv år, med släktingar och kaka. Men före det måste jag läsa på franska, har nämligen studentskrivning i det imorgon. Suger, men det är sista skrivningen, så efter imorgon - frihet! Åtminstone ett litet tag.

Funderar på att fixa en ny design också inom en snar framtid. Ska se hur det artar sig.

19!

2011-03-26 14:38:05

Alla ska gratta mig ida', för det är min födelseda'. 19 år känns inte alls lika spännande som 18 år. Tråkigt. Men i alla fall, ikväll blir det utgång med lite trevliga människor och min syster. Fina grejer.

I två år har jag gjort en lista över vad som har hänt under det gångna året. Tänkte ta och göra det igen. För jag är ju så intressant att läsa om.

Okej, jag har:
 • sett Green Day för första gången i Helsingfors
 • rest till Manchester, England...
 • ...för att se bästa Green Day igen, endast en vecka efter spelningen i Finland
 • börjat trean i gymnasiet
 • skrivit studentskrivningar
 • börjat titta på Glee
 • åkt "karkkibil"
 • skrivit mer studentskrivningar
 • blonderat håret
 • färgat håret rött
 • crossdressat för en dag
Ja, det har ju hänt annat. Men det här är det jag kommer på just nu. Och det är ju så intressant att man nästan vill somna, eller hur?

AWESOME AS F**K.

2011-03-24 18:33:54


I has got it, yes. Äntligen. Efter många månaders väntan och längtan, så har jag den.

Vad tycker jag om denna Awesome As Fuck då? Tja, CD:n är fantastisk. Underbar mix av nya sånger och riktigt old school Green Day. Den har en sång från konserten i Manchester jag var på i somras, och en brand new sång, Cigarettes and Valentines. Kan inte bli så mycket bättre, nej.
DVD:n då? Den var awesome, verkligen, och jag fick lite fina flashbacks från sommaren. Men ärligt talat så var den inte riktigt lika awesome som Bullet in a Bible, kan inte sätta fingret på vad det är som är bättre med den sex år gamla DVD:n. (detta är ju dock bara mitt första intryck, så chansen för en helomvändning finns ju ännu) Men Green Day live är alltid Green Day live, alltså bättre än vad ord egentligen kan beskriva. Så jag är mer än nöjd. Tror jag ska se den imorgon igen, när jag inte är tvungen att vara upptagen med tankar på min studentskrivning i religion 24/7.

I'll see you when you wash my car.

2011-03-19 13:47:30


Hur ljuvligt är det inte hur löjligt lycklig man kan bli för en seriekaraktärs skull? Jag är ännu glad över det nya avsnittet av Glee jag såg tidigare i veckan. Vad som inte är lika ljuvligt är den omotiverade pausen på fyra veckor programmet tar då avsaknaden av avsnitt kommer skrika med sin frånvaro.

Oh well, inget man kan göra. Medan jag väntar på att programmet ska börja igen, tänker jag lyssna sönder låten här över som är en av Glees originalsånger som de sjöng i veckans avsnitt. Den går redan på repeat här hemma, och jag får lika mycket gåshud varje gång jag hör den. Underbar.

I've got no motivation, where is my motivation.

2011-03-15 17:26:39


Det är meningen att jag ska skriva en kolumn just nu. Istället skriver jag en dålig kolumn.

I DID IT!

2011-03-15 08:40:23Jag klarade det! Om man inte räknar med några gånger då jag bad syrran söka upp ett Youtubeklipp så att jag kunde se, men i alla fall. I fucking did it! Och helt ärligt gick det riktigt bra, inga desto större abstinensbesvär eller nåt alls. Istället har jag tillbringat tiden med att spela The Sims 3 Drömjobb (awesome), glott på TV-skärmen och TV-serier som jag har i datorn. Och läst på studentskrivningarna förstås. På tal om det, satt jag igår på min röv i närmare sex timmar och försvarade internet i en essäuppsats. Och nu borde jag läsa religion. Vilket jag också ska göra.

STREJK.

2011-03-06 20:48:02


Okej, så här ligger det till: från och med imorgon kommer jag hålla en veckas internetstrejk. Inte bloggstrejk, inte Facebookstrejk... utan total och brutal avhållsamhet från internet. Förutom att se nyaste avsnittet av Glee på onsdag och kanske kolla mejlen några gånger kommer det vara strängt förbjudet att använda internet (Spotify tänker jag dock inte låtsas om att är kopplat till internet). Orsaken till detta är att jag har märkt att internet börjar ta upp mer och mer av min vardag till den grad att det snart kan komma att bli en börda för mig. Dessutom har jag studentskrivningarna som kräver min fulla koncentration just nu.
Det här kommer bli svårare än vad Charlie Sheen går igenom när han försöker hålla sig nykter en dag för att spela in Two and a half men. Det kommer vara en vecka fylld med abstinensbesvär och kanske t.o.m. tvångströjor måste plockas fram, men fan, jag ska klara det!

Hörs om en vecka. Om jag inte befinner mig på mentalsjukhus eller är död.

One day I will get revenge.

2011-03-06 19:30:17


På tal om 30 Seconds to Mars i inlägget här under, så ska de spela i Tallinn under midsommarveckan i sommar. 30 Seconds to Mars är ett kickass band, och jag skulle mer än gärna se dem live, om inte för annat för att få stirra mig blind på Jared Leto. Vi (jag och syster) ska dock avvakta lite ännu, se ifall de kanske kommer till Finland eller om de dissar oss helt i år. Annars blir det möjligen en resa till Estland i sommar som, hör och häpna, inte görs för den billiga alkoholens skull.

RUISROCK.

2011-03-05 21:08:54

Ruisrock
är alltid förjävla sena med att tillkännage vad för musik de ska ha på festivalen varje sommar. De allra första banden och artisterna meddelades förra veckans onsdag, vilket jag tycker redan är sjukt sent in på året. Det har inte framkommit vilka andra band och artister som ska närvara på festivalen. Och jag skulle vilja börja veta nu redan så jag kan bestämma mig för om det alls är värt att ens spendera pengar på en dagsbiljett, damnit!

Nåja, den musik som hittills har tillkännagivits är sannerligen mångsidig. Bullet For My Valentine och Robyn ska båda uppträda, så milslånga avstånd är det mellan de olika genrerna som kommer befinna sig på den tre dagar långa svett- och ölhärjan. Jag skulle gärna se dem båda, speciellt råcoola Bullet For My Valentine, åh. Vet också om några andra uppträdanden jag gärna skulle se. Men jag tror inte jag lägger ut några pengar förrän det är klart att typ finaste HIM ska spela där. Eller 30 Seconds to Mars. Eller Lauri Ylönen. Tyvärr är jag lite fattig just nu, så får se hur det alls blir med det hela.

Utrensning.

2011-03-04 20:41:46

Teater baserad på prisbelönta Sofi Oksanens bok Utrensning i tisdag. Mission: få boken utläst innan jag ser teatern. Börjar ikväll.

SPAM!SPAM!SPAM!SPAM!SPAM!

2011-03-01 19:11:31
Oj, vad jag älskar spammare. Och spam! Åh. Om jag kunde så skulle jag nog gifta med mig spam, för jag älskar det så gudomligt mycket!

 


RSS 2.0