Follow on Bloglovin

Working hard to get my fill.

2011-05-30 19:59:06


Bloggtorkan denna senaste vecka har berott på jobb, lite inträdesförhör, depp över att säsongens sista avsnitt av Glee sänts och så mer jobb. Men om någon dag kommer belöningen för mitt hårda slit. På endast två veckor har jag lyckats tjäna in mer än jag någonsin hade kunnat tro. Tack för den, löneförhöjning! Så nu surfar jag omkring på Nelly.com som välsignar oss med avgiftsfri frakt ända tills någon gång i juli för att sätta sprätt på mina hårt tjänade pengar. Just nu har jag ögonen på ett par trevliga skor som ni kan beskåda och beundra ovan.

Suomi pride!

2011-05-21 22:05:41

Kultajuhlat/guldfest i Åbo med kapten Koivu och målvakt Lassila, 20.5.2011.
Underbart!

Björken.

2011-05-19 13:00:00

Jag är ganska mycket glad. Det är fastställt att pokalen Lejonen vann i söndags kommer befinna sig i Åbo i morgon, ackompanjerad av lagkaptenen Mikko Koivu. Jag och syrran planerade att åka in i imorgon för att se nyaste Pirates of the Caribbean eftersom vi båda är lediga, men beroende på hur schemat ser ut, kommer Jack Sparrow kanske få vänta tills juni. Att få se lagkaptenen i VM-vinnande ishockeylandslaget plus pokal är något jag inte tänker missa, speciellt inte då det inte är mer än en timme hemifrån.

SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI, HEI!

2011-05-16 11:43:28

Finland har väntat på sitt andra VM-guld i sexton år, och igår kväll fick vi det. Med total utklassning dessutom! Det finns inte riktigt tillräckligt med ord för att beskriva det här. Härligt. Underbart. Fantastiskt. Otroligt. Inga ord når inte riktigt ända fram. Så jag lämnar er med de här videorna, de visar ganska bra hur det känns för oss finländare just nu.

Mikke Målgörarn.

2011-05-13 23:10:23


Jag är ännu sjukt uppe i varv efter kvällens ishockeymatch. Finland invigde målgörandet med ett av de bästa, om inte det rentav var det bästa, målen i ishockey-VM:s historia, gjort av Mikael Granlund. Och sedan drämde de in två mål till medan Ryssland fick klara sig utan några mål whatsoever. Känns härligt! Har dock planerat in en hjärtattack eller två tills söndagen, då Finland möter Sverige i final. Det om något kommer bli en match!

Idag läser jag detta:

2011-05-13 14:28:27

Urvalsprovet till litteraturvetenskap i Åbo Akademi närmar sig med stormsteg, och jag ska läsa en trevlig bok vid namn Epikanalys. Så detta kommer få vara min fredagsaktivitet utöver ishockeymatcher. Klockan kvart över fem ser jag fram emot att få se svenskarna (förhoppningsvis) få skiten spöad ur sig av tjeckerna. Senare är det Finlands tur att visa vad de går för mot Ryssland. Mycket spänning ihopklämt på en enda kväll alltså!

Jag väntar på...

2011-05-09 20:53:25


Nya pirater och Johnny Depp som bästa Jack Sparrow. I 3D dessutom. Egentligen skulle jag ha varit mer än nöjd med att de stannade vid tre filmer och lämnade det som en trilogi, men inte tackar jag ju heller nej till ytterligare en av dessa underbara sjörövarfilmer. Så om några veckor är det jag som sitter med 3D-glasögonen stadigt på näsan och skrattar åt Jack Sparrows upptåg.

Em Tii Vii Muuvi Awårds.

2011-05-09 11:47:29

Röstningen i 2011 MTV Movie Awards (galan sänds femte juni) har kört igång. För ganska länge sedan, men i alla fall. Det första som slog mig var ju jävla mycket jag vill att Twilight inte ska vinna i alla kategorier den är nominerad i, vilket ju i verkligheten är alldeles för mycket begärt. Eller ja, så länge Kristen "Jag-använder-samma-ansiktsuttryck-i-varenda-scen" Stewart inte vinner Best Female Performance är jag någorlunda nöjd.  Speciellt inte när hon tävlar mot förmågor som Natalie Portman och Jennifer Aniston. Jag röstade åtminstone på senaste Harry Potter-rullen i alla kategorier den var nominerad i, stolt Potter-nörd som man ju är. Som tur är så är ju MTV:s prisgalor och deras utmärkelser inte riktigt lika prestigefyllda som, typ... vilken annan prisgala som helst. Men ändå blir jag alltid lika föragad över dem, haha.

Detta inlägg skulle egentligen redan publicerats igår, men den här jävla blogg punkt esse miffade sig ju hela gårdagen så det gick varken att kommentera eller publicera inlägg. Hmpf.

GRATTIS!

2011-05-04 12:00:00

Mike Dirnt, 39 år!

Playa del Inglés i bilder, ett.

2011-05-02 20:03:59
Puh, vilken bildbomb! Och det här är bara två första dagarna. Mer kommer någon annan dag. Och just det ja, alla bilder är tagna av Johanna. Jag hade inte med min egen kamera på resan - försäkringen skulle ha blivit några tjugolappar dyrare om den skulle ha följt med, och dessutom var det skönt att inte behöva bära omkring på den hela tiden.
Nu när jag lägger upp de här bilderna kommer jag ihåg att jag inte ens har satt upp bilder från Englandsresan jag gjorde förra sommaren. Nåja, gör det kanske ännu i nåt skede.

Det här med Spotify...

2011-05-02 12:25:13


Jag blir ju lite sådär halvledsen när jag läser om människor som inte kan tåla att Spotify nu har begränsat tiden som man får lyssna på gratis musik. Jag själv är tvungen att gå från att kunna lyssna på hur mycket musik jag behagar via Spotify till endast tio timmar i månaden (tills jag skaffar betalkonto). Visst, det suger lite, men sedan när fick man någonting gratis här i livet?

Spotify har länge erbjudit Open Spotify där man kan lyssna på obegränsade mängder av musik, helt och hållet gratis. Och nu när de vill ha ynka fem euro för Spotify Unlimited som innebär hur mycket gratis musik som helst och ingen reklam (Hallelujah-moment right there) och tio euro för Spotify Premium som har lite extra fancy grejer så börjar folk klaga! Jag tycker det är ganska ordentligt löjligt, för att vara helt ärlig. Fem euro så kan du höra på så mycket musik att dina öron börjar blöda, medan ett nytt album, av endast en artist, i skivformat kostar närmare tjugisen. Vilket hörs mer plånboksvänligt, ärligt talat? Och om det ändå svider för mycket i budgeten, kan du ju alltid ta din tillflykt till Youtube eller Grooveshark istället för att klaga. För nej, fem euro för all musik du kan önska dig är inte dyrt!

RSS 2.0