Follow on Bloglovin

It's heartache every moment with you.

2012-12-31 15:17:00
I onsdags, på annandag jul, fick jag äntligen se HIM live då de hade sin första spelning på två och ett halvt år, inför endast ungefär fyrahundra människor. HIM är ett band som jag har lyssnat på av och till i nästan tio års tid, så det var verkligen dags att jag fick se dem nu. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva konserten i ord, så ni får nöja er med de bilder vi knäppte med syrrans telefon.
 
Nu är det nog dags att börja fixa mig inför kvällen, jag och syster har lillasyster här och så kommer ett litet kompisgäng om två timmar för att fira det nya året med oss. Gott nytt år till alla som klickar in sig här, hoppas ni får en fin kväll och en bra start på det nya året!

God Jul!

2012-12-24 12:32:00
Har inte så hemskt mycket mer att säga i detta inlägg förutom att önska alla som råkar klicka sig in här en riktigt god, fridfull jul med mycket mat, mys med era nära och kära och kanske även lite julklappar. Ha en trevlig och välsignad julafton!

Dragonflies out in the sun you know what I mean.

2012-12-21 22:09:00
Min förälskelse till Muse utvecklades verkligen till en hel kärlekssaga efter att jag såg dem live. Deras musik spelar 24/7 i mina hörlurar och jag kan inte få nog. Därför införskaffade jag biljett för att se dem när de kommer tillbaks till Helsingfors nästa sommar. Hur underbart är inte det? Nu måste jag bara vänta på att endagarsbiljetter släpps till festivalen Rock The Beach där både Green Day och 30 Seconds To Mars ska spela så kommer min sommar bli den bästa någonsin!
 
Ikväll fick jag förresten jullov! Skickade precis in mina sista inlämningsuppgifter, och det känns så fantastisk skönt att ni inte ens kan föreställa er det. Nu är det snart dags för ett avsnitt av The Walking Dead med lillasyster. Jag  har läst några av serieböckerna och spelat datorspelet baserat på dem så bestämde mig för att även börja se på TV-serien när jag ändå var igång. Jag har inte sett mer än några avsnitt, men hittills verkar den vara riktigt bra.

And I'll hide from the world behind a broken frame.

2012-12-11 10:30:00
Så, igår såg jag Muse live för första gången. Och de var så otroligt bra att jag verkligen har svårt att veta hur jag egentligen ska komma tillbaks till vardagen igen. Deras show var fantastisk, publiken var fantastisk, de var fantastiska... Jag kan inte riktigt förklara i ord vad jag kände under de där två timmarna. Det var som om jag befann mig i en liten bubbla där jag kunde glömma allt tråkigt och bara hoppa, sjunga och skrika med i låtarna. Det känns nästan som ett måste att se dem igen när de kommer till Finland nästa sommar, jag behöver bara få någon med mig.
 
Kvällens bästa låt: Sunburn, som är en av mina favoritlåtar av Muse. Detta var en låt jag innerligt önskade få höra live men som jag verkligen inte trodde de skulle spela, så när jag hörde Matthew Bellamy spela de där första noterna på pianot fick jag spatt och dog lite.
Kvällens höjdpunkt: Matthew Bellamy pekade och tittade rakt på mig i början av Uprising! Jo, det är sant, till och med Johanna påpekade det efter konserten. Awesome? Awesome!
Kvällens mesta ös: när de drog igång Time Is Running Out, eller kanske Supermassive Black Hole. Hela publiken gungade.
Kvällens häftigaste: Deras scenshow. Laserstrålar, en stor videopyramid som sänktes ner från taket och massor med blinkande ljus och lampor.
Kvällens publikfrieri (det lilla det fanns): Till skillnad från de flesta andra konserter jag har varit på så fanns det relativt litet publikfrieri, bandet lät sångerna tala för sig själva helt enkelt. Men Bellamy sprang bl.a. längs en del av publiken och tog tag i deras händer samt hoppade praktiskt taget ner bland fansen i slutet av konserten. Några "hello, Helsinki!" och "kiitos paljon" ropade han också ut.
 
För övrigt har Matthew Bellamy precis lika storslagen röst på riktigt som när den är inspelad. Att få höra honom växla mellan alla låga och höga toner helt på riktigt... åh, jag får nästan gåshud bara jag tänker på det.

This is the last time I'll abandon you.

2012-12-09 19:57:27
 
Har verkligen haft fullt upp med studier, studier och vet ni vad till? Studier. Därav minimal bloggning. Just nu håller jag på och försöker få en någorlunda bra överblick över pedagogisk psykologi eftersom jag inte kommer få något gjort imorgon. Orsaken till det är en tripp till huvudstaden för att se magnifika Muse!
Åh, har väntat på den här konserten sedan juni när jag fick tag på biljetter, och imorgon gäller det äntligen. Fick dock lite magknip här emellan eftersom Matthew Bellamy bröt foten vilket ledde till att de var tvungna att ställa in sina spelningar i Norge och Sverige, så det var lite oklart om de alls skulle kunna följa sin turnéplan gällande Finland. Men så kom det klartecken och jag kunde pusta ut. Så ja, imorgon kommer jag och Johanna chilla tillsammans med Muse, härligt!

RSS 2.0