Follow on Bloglovin

And I'll hide from the world behind a broken frame.

2012-12-11 10:30:00
Så, igår såg jag Muse live för första gången. Och de var så otroligt bra att jag verkligen har svårt att veta hur jag egentligen ska komma tillbaks till vardagen igen. Deras show var fantastisk, publiken var fantastisk, de var fantastiska... Jag kan inte riktigt förklara i ord vad jag kände under de där två timmarna. Det var som om jag befann mig i en liten bubbla där jag kunde glömma allt tråkigt och bara hoppa, sjunga och skrika med i låtarna. Det känns nästan som ett måste att se dem igen när de kommer till Finland nästa sommar, jag behöver bara få någon med mig.
 
Kvällens bästa låt: Sunburn, som är en av mina favoritlåtar av Muse. Detta var en låt jag innerligt önskade få höra live men som jag verkligen inte trodde de skulle spela, så när jag hörde Matthew Bellamy spela de där första noterna på pianot fick jag spatt och dog lite.
Kvällens höjdpunkt: Matthew Bellamy pekade och tittade rakt på mig i början av Uprising! Jo, det är sant, till och med Johanna påpekade det efter konserten. Awesome? Awesome!
Kvällens mesta ös: när de drog igång Time Is Running Out, eller kanske Supermassive Black Hole. Hela publiken gungade.
Kvällens häftigaste: Deras scenshow. Laserstrålar, en stor videopyramid som sänktes ner från taket och massor med blinkande ljus och lampor.
Kvällens publikfrieri (det lilla det fanns): Till skillnad från de flesta andra konserter jag har varit på så fanns det relativt litet publikfrieri, bandet lät sångerna tala för sig själva helt enkelt. Men Bellamy sprang bl.a. längs en del av publiken och tog tag i deras händer samt hoppade praktiskt taget ner bland fansen i slutet av konserten. Några "hello, Helsinki!" och "kiitos paljon" ropade han också ut.
 
För övrigt har Matthew Bellamy precis lika storslagen röst på riktigt som när den är inspelad. Att få höra honom växla mellan alla låga och höga toner helt på riktigt... åh, jag får nästan gåshud bara jag tänker på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0