Follow on Bloglovin

Shut your mouth 'cause you're talking too much and I don't give a fuck anyway!

2012-07-30 21:37:14
 
(klick-klick på bilden för ett liveframträdande av låten)
 
Har tappat räkningen på hur många gånger jag har lyssnat på den här låten ikväll redan. Det här är nog Green Day när de är som allra bäst. Arga, högljudda och med ta-ingen-skit-attityd. Helt ärligt fastnade jag mycket mer för den här låten än vad jag gjorde för Oh Love vid första lyssningen, för den är ju helt svinbra. This band is just too awesome for words. 
 
Inatt hade vi för övrigt det värsta åskvädret någonsin. Själv vaknade jag mitt i natten och låg en halvtimme och var vettskrämd, men lyckades ganska snabbt somna och vaknade inte förrän alarmet ringde på morgonen. Jag är vanligtvis inte ens rädd för åska, jag kan till och med tycka om att sitta ute och titta på blixtarna, men då ovädret är rakt ovanför och hela huset skakar då det dundrar till... Not so fun!
 
(VARFÖR håller blogg.se och jävlas med mig? Min bloggdesign ser ibland helt underlig ut, medan den andra gånger ser ut som den ska. Ughhhhh!)
 

Our love is all we need to make it through.

2012-07-26 21:29:43
Idag var jag första gången denna sommar ut på sjön och åkte båt. Det var min kusin och hans sambo som var snälla nog att ta med mig och syrran ut till deras sommarstuga för en visit. Bestämde mig för att ta med kameran och knäppa lite bilder, och här ovan ser ni några av vyerna man kan mötas på ön de huserar på. Fick även en hel hög med fina fotografier av deras gullunge till son, men de lägger jag inte upp förrän jag har fått tillåtelse.
 
För övrigt hade jag igår den stressigaste kvällen någonsin på jobb igår vilket resulterade i att det blev en halv timmes övertid. Inte världens roligaste, nej. Imorgon jobb nio till fyra innan det är dags att besöka inredningsbutiken Cozy Villa som precis öppnat här på ön. Ska se om jag hittar nåt värt att köpa.

A villain is just a victim whose story haven't been told.

2012-07-24 22:08:22
Ända sedan Chris Colfer tillkännagav att han höll på att skriva en bok har jag vetat att det är en bok jag måste läsa. Chris kreativitet verkar ju vara ändlös och han har en otrolig skaparförmåga som jag, och säkert många andra, avundas. Så att hans bok skulle hamna i mina ägor har alltid varit klart, och idag, efter många månaders väntanden, har jag hans bok, The Land of Stories: The Wishing Spell, i handen. Snabb summering: de tolvåriga tvillingsyskonen Alex och Conner får en gammal sagobok som visar sig vara magisk av sin farmor. De råkar ramla in i boken där det snart visar sig att sagor är verkliga, men allting är inte precis som de traditionella sagorna vi och Alex och Connor har fått höra hela våra liv. Bland annat är Guldlock på rymmen från lagens långa arm och Askungen väntar sitt första barn.
Den riktar sig i huvudsak till yngre läsare, men jag är 117 sidor in i boken och jag älskar den redan. Kan ju vara för att jag har en tioårings mentalitet, men jag tror att den även passar för äldre människor som älskar gamla sagor men som inte är rädda för lite förvrängda versioner av historierna. Språket är lätt och Chris underbara humor skiner igenom i texten. Detta är första boken av vad som jag tycker mig komma ihåg ska bli en trilogi, och vad jag har förstått är Chris i full gång med att skriva den andra!

Men ja, nu ska jag gå och lägga mig i sängen och fortsätta läsa. Godnatten!

We're glowing like the metal on the edge of a knife.

2012-07-23 13:00:00
Igår var det som sagt dags för årets första dopp i havet. Efter en liten åktur med bilen var jag och Johanna framme vid en simstrand som det säkert måste vara minst fem år sedan jag besökte sist. Där satt vi först och huttrade i blåsten innan vi tog mod till oss och vågade oss i böljan den bruna (se första bilden). Efter det satt vi och tjattrade i lite över en timme. Kommer nog verkligen sakna min fina vän när hon flyttar upp till Jakobstad för att studera, men förhoppningsvis kommer hon ju tillbaks hit ner om två år.
 

We cannot escape the past, so you and I will never last.

2012-07-22 14:41:46

Lite bilder jag knäppte medan lillasyster bytte pose under vår lilla photoshoot tidigare i veckan.
 
Solen skiner starkt utomhus och jag är svettig och äcklig, så vad passar då bättre än en simtur? Jag och Johanna ska efter en stund åka iväg till simstranden och ta ett dopp i det blå. Eller ja, vattnet där brukar oftast vara brunt, men jag är inte så kräsen av mig. Tjolahopp! 

Tonight my heart's on the loose.

2012-07-22 00:07:59
Det finns två sånger som jag har haft på repeat i mina hörlurar nu i stort sett hela dagen. Den första är Green Days färskaste singel Oh Love. Oj, vad jag gillar denna låt! Inte nog med att det är sprillans nytt material från Green Days albumtrilogi (!!!), men låten är ju så otroligt catchy och bra. Försök lyssna på den utan att sjunga med, se om det lyckas.
Den andra låten är Sleeperstars I Was Wrong. Låten var med i en känsloladdad scen i andra säsongen av The Vampire Diaries, och jag älskar den. Our love was in the hall, all packed in boxes. Hur vackert och hjärtskärande är inte det?
 
(klicka på bilderna för att komma till låtarna)

Helrenovering!

2012-07-21 20:44:01
 
Tadaaa. Efter flera timmars kodande, x antal svordomar samt mycket blod, svett och tårar är min nya design någorlunda klar. Några småsaker återstår, bl.a. har jag tänkt skriva en liten presentation om mig själv i menyn, men annars är den klar, och jag är så nöjd! Jag har aldrig riktigt tyckt om min förra design, och trots att min nya ganska långt baserar sig på samma layout så är den här mycket mer stilren än den förra som var ganska all over the place. Man blir ju dessutom så glad när man märker att man faktiskt börjar lära sig CSS- och HTML-kodning när man för inte alls så länge sedan var totalt värdelös på allt sånt.
 
Nu ska jag ta och kolla på The Vampire Diaries. Lyckades övertyga min syster att ge serien en chans och nu är även hon fast, så nu tittar vi på första säsongen. Jag ser alltså om samma avsnitt som jag såg för endast lite över en vecka sedan. Nördpoängen bara ramlar in.

Last night we fell apart, and broke to pieces.

2012-07-20 07:42:00
Det känns lite sådär smått ironiskt när jag för några veckor sedan suckade av missnöje varje gång jag såg någonting som handlade om The Vampire Diaries när jag nu är passligt besatt av serien. Men en tråkig, grå kväll så satt jag inne och tänkte att jag väl kan ge hela grejen en chans. Det slutade med att jag plöjde igenom seriens alla tre säsonger på lite mer än en vecka.
För de som inte riktigt har koll på vad denna serie handlar om kan jag summera riktigt snabbt: två vampyrbrorsor som är över hundra år gamla blir båda förälskade i en tonårig tjej. Hörs otroligt fjåmpigt, jag vet. Men fastän denna kärlekstriangel är en röd tråd genom hela serien så händer det helt sjuka mängder med saker runtomkring dessa tre personer som gör att serien inte har en tråkig stund och som gör att man tänker "Nämen bara ett avsnitt till!" som sedan slutar i fem avsnitt till. Och inte ska jag heller sopa under mattan med att jag även älskar det där kärlekstramset. Ian Somerhalders karaktär Damon Salvatore är hands down min favoritperson i hela serien, han är så underbart förjävlig och bitter.
Och förstå min sorg då det inga nya avsnitt kommer förrän elfte oktober. Jag vet inte hur jag riktigt ska hantera abstinensbesvären, funderar på att läsa böckerna och se om de är lika bra som serien.

När man drar ett sånt här maraton med en serie märker man vissa saker bättre än om man ser avsnitten åtskilda. Här är några sådana som jag har lagt märke till:
  • Massor med dörrar öppnas.
  • Telefoner används. Mycket. Nästintill missbrukligt mycket.
  • Damon borde klassas som en alkoholist med tanke på hur mycket alkohol han häller i sig. Alkoholintaget är överlag väldigt högt i denna serie när jag tänker efter.
  • Folk tycker om att forma ord med munnen i denna serie. Typ "I love you" eller "Thank you" när man kramar någon och personen man säger det till står bakom kramobjektet.

Intressant inlägg, jag vet.

2012-07-08 21:14:50
Har varit riktigt tråkigt väder idag med åska och regn. Är det juli eller september månad, because I really can't tell! Trots min förvirring över årstiden fick jag av någon anledning en inspirationskick och begav mig ut i trädgården för att se om jag skulle lyckas fånga något på bild. Hittade bl.a. en katt och lite smultron som ni kan se här ovan. Jag åt dock endast upp smultronen.
 
Just nu sitter jag med röd färg i håret medan jag suktar efter diverse kameratillbehör på nätet. Har på känn att jag kommer klicka hem något inom den närmaste framtiden.

RSS 2.0