Follow on Bloglovin

Last night we fell apart, and broke to pieces.

2012-07-20 07:42:00
Det känns lite sådär smått ironiskt när jag för några veckor sedan suckade av missnöje varje gång jag såg någonting som handlade om The Vampire Diaries när jag nu är passligt besatt av serien. Men en tråkig, grå kväll så satt jag inne och tänkte att jag väl kan ge hela grejen en chans. Det slutade med att jag plöjde igenom seriens alla tre säsonger på lite mer än en vecka.
För de som inte riktigt har koll på vad denna serie handlar om kan jag summera riktigt snabbt: två vampyrbrorsor som är över hundra år gamla blir båda förälskade i en tonårig tjej. Hörs otroligt fjåmpigt, jag vet. Men fastän denna kärlekstriangel är en röd tråd genom hela serien så händer det helt sjuka mängder med saker runtomkring dessa tre personer som gör att serien inte har en tråkig stund och som gör att man tänker "Nämen bara ett avsnitt till!" som sedan slutar i fem avsnitt till. Och inte ska jag heller sopa under mattan med att jag även älskar det där kärlekstramset. Ian Somerhalders karaktär Damon Salvatore är hands down min favoritperson i hela serien, han är så underbart förjävlig och bitter.
Och förstå min sorg då det inga nya avsnitt kommer förrän elfte oktober. Jag vet inte hur jag riktigt ska hantera abstinensbesvären, funderar på att läsa böckerna och se om de är lika bra som serien.

När man drar ett sånt här maraton med en serie märker man vissa saker bättre än om man ser avsnitten åtskilda. Här är några sådana som jag har lagt märke till:
  • Massor med dörrar öppnas.
  • Telefoner används. Mycket. Nästintill missbrukligt mycket.
  • Damon borde klassas som en alkoholist med tanke på hur mycket alkohol han häller i sig. Alkoholintaget är överlag väldigt högt i denna serie när jag tänker efter.
  • Folk tycker om att forma ord med munnen i denna serie. Typ "I love you" eller "Thank you" när man kramar någon och personen man säger det till står bakom kramobjektet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0