Follow on Bloglovin

Sommarlov.

2012-05-24 11:29:17
Bilder på min fina vän Johanna, tagna under en promenad i helgen.

Är nu relativt klar med alla skolarbeten för detta år, ska endast kolla igenom min hemtent i kyrkohistoria och mina bokrecensioner innan jag skickar iväg dem. Så nu har jag några dagar då jag får vara helt ledig innan sommarjobbet börjar. Känns riktigt, riktigt bra.


It's all good!

2012-05-21 20:03:37
Bild jag tog förra året på Kultajuhlat i Åbo!

Mycket har hänt sen jag skrev senast. Det kanske största är att Finland tyvärr inte fick någon medalj i ishockey-VM mot Tjeckien igår, det blev en fjärdeplats. Vilket inte alls är dåligt det heller, men lite synd är det. Speciellt då det är Mikko Koivus första gång i en stortävling som han inte får medalj. Men då tycker jag det är otroligt viktigt att komma ihåg att Sverige föll ut redan i kvartsfinalen, så det så. Vi är bättre än dem, hah. Och så kickade ju Finland Sveriges ass förra året, so it's all good!

Nästa vecka börjar jag sommarjobba. Var även två dagar på jobb förra veckan eftersom min boss hade missförstått när jag egentligen skulle börja och det blev lite kris, men lite extra cash är ju aldrig fel. Men innan jag börjar jobbet på riktigt ska jag läsa klart en bok om Bush samt skriva recension på den, sen är mitt första universitetsår klappat och klart! Känns riktigt bra.

Darren Criss + Green Day = happy me!

2012-05-08 09:33:27


Ända sedan jag fick höra att Glee skulle göra en cover på Good Riddance (Time of Your Life) av mitt absoluta favoritband Green Day har jag varit nervös. Det fanns en chans att det skulle vara en riktigt bra cover som de ju också har gjort med flera andra låtar, men det fanns också chansen att deras version skulle suga apröv. Så igår när jag lyssnade på den blev jag inte bara nöjd, jag blev helt over the moon happy. För DARREN CRISS SJUNGER GREEN DAY! Jag tror inte ni förstår hur glad jag är över detta. Inget kan aldrig, aldrig någonsin slå originalversionen av det bästa bandet som finns, men Darren Criss som sjunger Green Day känns ju inte helt fel om man säger så. Och att de egentligen i stort sett har hållit sig till originalversionen då det gäller den instrumentala delen och bara har bytt ut rösterna var ett bra val, eller kanske egentligen det enda valet. You do not mess with Green Day's songs hur som helst! Om de skulle ha omvandlat sången till en dansversion eller dubstep-skit skulle jag kanske ha dödat någon.

Men ja, kort och gott. Darren Criss sjunger Green Day och jag är övernöjd!

/fangirl rant over

Kristen, men inte trångsynt.

2012-05-06 11:38:56
Bestämde mig för att bläddra igenom kommentarerna till ett av Lady Dahmers senaste inlägg som handlade om hur Carola lät sätta in hårförlängningar på sitt barn (vilket är helt sjuk, men det är en annan diskussion). En kommentar jag stötte på bland alla var "Hon är kristen, vad förväntar vi oss" av en Sofia. Jag behövde inte bläddra långt ner innan det började komma kritik mot denna kommentar (thank God for that!) men sedan kom ytterligare ett korkat uttalande av denna Sofia: "Dom flesta kristna är likadana, icke genusmedvetna, trångsynta, homofobiska mm."

Hur trångsynt är då inte Sofia själv som tror på det här sättet? Hon drar alla kristna i hela världen, flera miljarder människor, över en och samma kam och tror att de flesta av dessa är homofobiska och trångsynta. En sak är säker, det finns nog sjukt många homofobiska och trångsynta människor som inte är kristna här i världen. Jag är kristen, men jag är också genusmedveten, feminist, så pro gay rights att det ibland nästan gör ont och i allmänhet en väldigt öppensinnad person (och om jag någon gång märker att jag inte är det så försöker jag åtminstone arbeta på det). Sadly så finns det flera kristna som är som Sofia beskriver, men det finns lika många icke-kristna som är så. Precis som det finns många öppensinnade kristna som jag själv så finns det öppensinnade icke-kristna. Det behöver inte vara fråga om religion.

Så innan man öppnar käften kanske man ska tänka sig för vad man säger eller, i detta fall, skriver. Att säga att kristna är si och så är likadant som att säga, som någon uttryckte det i Lady Dahmers kommentarsfält, att alla feminister är en bunt galna manshatare. Det är trångsynthet, that's what it is!Och så var det VM igen!

2012-05-04 12:31:15
Idag, efter att jag har studerat klart och vi har handlat mat med syster, är det dags för årets första VM-ishockeymatch mellan Finland och Vitryssland. Jag och min syster har inga TV-kanaler, men efter att ha köpt Katsomos paketerbjudande för alla Finlands matcher kan vi se dem via datorn. Jag är så taggad att jag t.o.m. har köpt en Leijonat-tandborste. Lite avundsjuka är ni nog!

RSS 2.0