Follow on Bloglovin

Kristen, men inte trångsynt.

2012-05-06 11:38:56
Bestämde mig för att bläddra igenom kommentarerna till ett av Lady Dahmers senaste inlägg som handlade om hur Carola lät sätta in hårförlängningar på sitt barn (vilket är helt sjuk, men det är en annan diskussion). En kommentar jag stötte på bland alla var "Hon är kristen, vad förväntar vi oss" av en Sofia. Jag behövde inte bläddra långt ner innan det började komma kritik mot denna kommentar (thank God for that!) men sedan kom ytterligare ett korkat uttalande av denna Sofia: "Dom flesta kristna är likadana, icke genusmedvetna, trångsynta, homofobiska mm."

Hur trångsynt är då inte Sofia själv som tror på det här sättet? Hon drar alla kristna i hela världen, flera miljarder människor, över en och samma kam och tror att de flesta av dessa är homofobiska och trångsynta. En sak är säker, det finns nog sjukt många homofobiska och trångsynta människor som inte är kristna här i världen. Jag är kristen, men jag är också genusmedveten, feminist, så pro gay rights att det ibland nästan gör ont och i allmänhet en väldigt öppensinnad person (och om jag någon gång märker att jag inte är det så försöker jag åtminstone arbeta på det). Sadly så finns det flera kristna som är som Sofia beskriver, men det finns lika många icke-kristna som är så. Precis som det finns många öppensinnade kristna som jag själv så finns det öppensinnade icke-kristna. Det behöver inte vara fråga om religion.

Så innan man öppnar käften kanske man ska tänka sig för vad man säger eller, i detta fall, skriver. Att säga att kristna är si och så är likadant som att säga, som någon uttryckte det i Lady Dahmers kommentarsfält, att alla feminister är en bunt galna manshatare. Det är trångsynthet, that's what it is!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0