Follow on Bloglovin

LONDON BABY! (part 1)

2012-10-28 15:58:00
Lördagen 20 oktober 2012 var det dags för hela syskonskaren att åka iväg till en stad jag har velat besöka så länge jag kan minnas - London! Flygplanet skulle lyfta från finsk mark 12.35, och innan det hamnade vi stå ute i kylan eftersom Åbo flygplats inte ännu hade öppnat.
 
När vi väl kom in, checkade in och gick igenom säkerhetskontrollen var det inga större problem, förutom för lillasyster som blev kroppsvisiterad och därmed även fick traumor. Sedan dröjde det inte länge innan vi satt i flygplanet och var på väg. Jag är alltid lite nervös när jag ska åka flygplan, hur mycket jag än försöker tänka på att det är större risk att jag kommer dö när jag sätter mig i en bil än när jag sätter mig i ett flygplan. Men allting gick bra och efter ungefär tre timmar landade vi på engelsk mark. Därifrån tog vi buss in till London, hoppade av på Liverpool Street och började trassla omkring i vårt letande efter metrostationen. Endast några minuter efter att vi hade stigit av bussen hade vi vårt första möte med engelsmän som ville veta varifrån jag hade skaffat min hårfärg. Finländare som man är blev vi ju chockade av att folk frivilligt tog kontakt med oss på gatan, men vi lyckades ändå svara på frågan till slut. 

När vi till slut hittade metrostationen, som ju fanns precis bredvid busshållplatsen där vi tidigare hade stigit av (vi kände oss aningen dumma), köpte vi, efter lite funderande hit och dit, biljetter till metrostationen vid vårt hotell. När vi äntligen kom fram checkade vi snabbt in, förde upp väskorna på rummet innan vi gick en vända runt kvartetet och till en Tesco-affär som låg på andra sidan gatan från hotellet. Resten av kvällen hängde vi på hotellrummet och kollade på engelsk TV.

Pumpkins scream in the dead of night.

2012-10-27 21:00:00
Hallojsan. Sitter här och tittar på The Nightmare Before Christmas i min supermegacoola tröja som jag VET att ni är avundsjuka på. Att jag mer eller mindre blev tvingad att köpa den i Camden Town behöver vi ju inte tala om.
 
Ja, jag är alltså hemma från London. Åh, du underbara stad, jag saknar dig. Men fasingen vad skönt det ändå var att komma hem, speciellt efter att ha tillbringat en hel natt utan sömn på Stansted Airport. Sov nästan hela flygresan tillbaka till Finland. Hursomhelst tog jag en hel del bilder under tiden vi tillbringade i staden och kommer att skriva ett inlägg ackompanjerat med bilder för varje dag vi var där. Så att sådant.
 

Hello from London!

2012-10-22 23:05:00
 
Hallå från London! Är här för tredje dagen just nu, och vet redan nästan säkert att jag kommer komma tillbaka hit i något skede. Helt fantastisk stad! 
Idag har vi varit på språng hela dagen, bl.a. har vi varit till King's Cross och Platform 9 3/4 (japp, Harry Potter-nörderi), Camden Town, London Dungeon, Westminster Station där de har filmat en scen i Harry Potter (ännu mer nörderi) och så har vi tittat på Big Ben och House of Parliament (vilket de flög förbi i Harry Potter). Mycket Harry Potter-relaterat ser jag nu. Tyvärr kommer vi inte slippa till Warner Bros Studio Tour, alltså rundturen till Leavesden där de spelade in Harry Potter, vilket suger så ofantligt mycket att jag inte riktigt kan få ner det i ord. Men inget man kan göra åt den saken.
Kommer skriva mer utförligare inlägg när jag kommer hem igen. Ville bara att ni skulle veta att jag lever och mår bra.

Greatness dies, unsung and lost, invisible to history.

2012-10-13 21:30:05
Idag var det International Suit Up Day. Ända sedan förra året hade jag haft bestämt att jag i år skulle gå utanför dörren iklädd åtminstone en kavaj och herrskjorta. Kom sedan även på att jag ju har ett par finbyxor som fungerade perfekt dagen till ära, och så en Snoopy-slips på det och jag var ready to go.
Så tjugo före nio bar det iväg ut på stan för att köpa en liten digitalkamera som var riktigt, riktigt rejält på rea. Det visade sig att vi inte var de enda med den idén, för när vi kom fram till affären var det kö utanför. Yikes. Men en kamera blev det ändå och ett gott skratt fick vi åt människorna som nästan sprang över varandra för att slippa först och därmed försäkra sig om att få en av de femtio kameror som fanns att köpa. Sedan köpte jag även en hel massa annan nödvändig skit som jag egentligen inte hade råd med, och så växlade vi lite euro till pund. Kan inte fatta att jag och syskonen om en vecka kommer befinna oss i London!

I go solid but don't get me wrong.

2012-10-11 15:33:00
När jag var sexton år älskade jag bandet The Rasmus. Inget sånt där "åh, jag älskar den och den sången", utan nej, min besatthet av detta band visste inga gränser. Jag lyckades till och med vinna sångaren Lauri Ylönens autograf vilken fortfarande står inramad på mitt nattduksbord. Precis idag för exakt fyra år sedan var jag helt utom mig av lycka för då skulle jag få se detta band live för första gången. Igår, nästan exakt fyra år senare, såg jag dem för andra gången. Trots att min besatthet har minskat radikalt sedan jag såg dem sist kan jag ändå konstatera att de fortfarande är grymma på scen.
 
De spelade inte många låtar från nya albumet vilket jag var tacksam över eftersom jag inte ens har lyssnat på det i sin helhet. Många av deras största hits men också mindre kända låtar från deras riktigt tidiga album fick vi höra, och en akustisk session med ett fåtal låtar lyckades de även klämma in under den en och en halv timmes långa konserten. All in all, awesome konsert som verkligen var värt pengarna. Eftersom de ska ha paus på obestämd tid och Lauri Ylönen även sa att han inte vet när vi kommer ses igen så vet jag ju inte om jag någonsin kommer se dem igen, men om de har konsert i närheten på nytt kommer jag nog troligtvis stå, alternativt sitta, där jag också.

I'll hold your heart and never let go.

2012-10-09 13:17:00
När man sitter och studerar flitigt (läs: slösurfar på nätet) behövs det ju lite musik att ha som bakgrund till hjärnans surrande. En ny låt från Green Days nästa album ¡Dos! har nu släppts och jag har knappt lyssnat på annat än den idag, älskar den så otroligt mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Låten heter Stray Heart och varje gång jag lyssnar på den verkar mitt hjärta svälla upp och nästan explodera av all kärlek jag har för detta band.  Om resten av ¡Dos! har sånger av samma kaliber tror jag nästan att albumet slår ¡Uno! i awesomeness, vilket säger ganska mycket eftersom den skivan nästan konstant har spelat i mina hörlurar de senaste två veckorna.

Torka aldrig tårar utan handskar.

2012-10-04 18:48:00
För några månader sedan läste jag Jonas Gardells första del i hans boktrilogi Torka aldrig tårar utan handskarKärleken heter den, andra delen heter Sjukdomen och tredje delen heter Döden. Historien är sann och handlar om när AIDS kom till Sverige och spred sig bland de homosexuella. Den nya pesten kallades den. Denna historia är så hjärtskärande vacker och tragisk att man inte kan annat än älska den och lite hata den på samma gång för att den får en att känna så otroligt mycket som man inte var beredd på. Glädje och sorg avlöser varandra och får mig att gråta för människorna som Jonas Gardell skriver om. 
 
TV-serien som baserar sig på boktrilogin har premiär på svenska SVT i måndag. Jag har inte ännu hittat på något sätt att se den här i Finland, men något måste jag ju komma på för det här är en serie som jag verkligen vill se.

So let's just stay awake until we grow older.

2012-10-03 20:10:00
Eloge Magazine tipsade idag om min blogg på sin hemsida, de tog kontakt med mig för några veckor sedan och frågade om de de fick låna bild och tipsa om mig. Jättekul att de tycker min blogg är värd att tipsas om! Har dock inte märkt så stor skillnad i besöksstatistiken idag. Roligt att vara med på framsidan av hemsidan i alla fall!
 
Min hjärna känns ganska mosig just nu, har suttit framför datorn hela dagen. Ja, nu tror ni väl att jag är en helt fantastiskt flitig studerande, men nej. Har hittat på allt annat att göra, och först nu på kvällskvisten blev jag klar med mitt rough draft av uppgiften. Ännu behöver den finslipas ganska rejält, suck. Men vad kan man göra när internet kryllar av spoilers för denna veckas avsnitt av Glee och man finner sig själv bli helt förstörd över dem? Helt otroligt hur denna serie har mitt hjärta i ett järngrepp, speciellt då det kommer till mina favoritkaraktärer kan jag bli helt förstörd, I kid you not. Och då har Glee blivit avsevärt mycket sämre en lång tid redan, men ändå kan jag inte liksom sluta titta. Inte ännu åtminstone.
 
Nerd out.

Love is more than just a game for two.

2012-10-02 19:23:00
Jag skrev ju häromveckan om hur jobbig intervju jag hade varit på och som jag trodde att gick helt åt skogen. Idag fick jag pappren som bekräftade att jag hade helt fel, för jag blev nämligen antagen till pedagogiska studier vid Åbo Akademi! Känner mig så otroligt lättad och glad. Så nu blir det att studera in 20 studiepoäng i pedagogik. Känns inte helt fel faktiskt.
 
Idag stod jag fast vid mitt löfte till mig själv om att studera från skolan. Gick ju sådär, inte enkelt att hålla sig till skolarbetet när internet lockar och är endast ett musklick bort. Men fick ändå en hel del skrivet, så det går ju framåt i alla fall.

October / Octobre / Oktober

2012-10-01 22:17:00
Känns underligt att det redan är oktober. Denna månad är den månaden som jag ser The Rasmus live igen (var helt besatt av dem när jag var yngre) och det är även månaden då jag besöker England igen, men denna gång blir det Stansted Airport i London som flygplanet landar vid. Samtidigt som det är nervpirrande längtar jag något fruktansvärt, kommer bli awesome!

Imorgon är det kort dag vad gäller föreläsningar, men jag har ändå saker att göra så att det räcker och blir över. Kommer troligtvis stationera mig någonstans i teologiska fakultetens utrymmen och se om jag får någonting vettigt gjort, brukar alltid gå bättre att studera när man inte befinner sig hemma där man plötsligt hittar på sjutusen andra saker att göra.
 
Nåja, nu ska jag krypa ner bland mina rena sängkläder (världens skönaste känsla) och fortsätta läsa Sagan om Ringen. Jag läste Bilbo - En hobbits äventyr när jag gick i högstadiet, men har aldrig läst själva trilogin, så tänkte att jag kanske skulle läsa igenom den.

RSS 2.0