Follow on Bloglovin

LONDON BABY! (part 1)

2012-10-28 15:58:00
Lördagen 20 oktober 2012 var det dags för hela syskonskaren att åka iväg till en stad jag har velat besöka så länge jag kan minnas - London! Flygplanet skulle lyfta från finsk mark 12.35, och innan det hamnade vi stå ute i kylan eftersom Åbo flygplats inte ännu hade öppnat.
 
När vi väl kom in, checkade in och gick igenom säkerhetskontrollen var det inga större problem, förutom för lillasyster som blev kroppsvisiterad och därmed även fick traumor. Sedan dröjde det inte länge innan vi satt i flygplanet och var på väg. Jag är alltid lite nervös när jag ska åka flygplan, hur mycket jag än försöker tänka på att det är större risk att jag kommer dö när jag sätter mig i en bil än när jag sätter mig i ett flygplan. Men allting gick bra och efter ungefär tre timmar landade vi på engelsk mark. Därifrån tog vi buss in till London, hoppade av på Liverpool Street och började trassla omkring i vårt letande efter metrostationen. Endast några minuter efter att vi hade stigit av bussen hade vi vårt första möte med engelsmän som ville veta varifrån jag hade skaffat min hårfärg. Finländare som man är blev vi ju chockade av att folk frivilligt tog kontakt med oss på gatan, men vi lyckades ändå svara på frågan till slut. 

När vi till slut hittade metrostationen, som ju fanns precis bredvid busshållplatsen där vi tidigare hade stigit av (vi kände oss aningen dumma), köpte vi, efter lite funderande hit och dit, biljetter till metrostationen vid vårt hotell. När vi äntligen kom fram checkade vi snabbt in, förde upp väskorna på rummet innan vi gick en vända runt kvartetet och till en Tesco-affär som låg på andra sidan gatan från hotellet. Resten av kvällen hängde vi på hotellrummet och kollade på engelsk TV.

Kommentarer
Postat av: Camilia ...

=)

2012-10-29 - 13:58:18
URL: http://camilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0