Follow on Bloglovin

I'll be a beautiful angel.

2014-01-25 16:12:00
 
Så. Dallas Buyers Club. Filmen är en sann historia om mannen Ron Woodroof, spelad av Matthew McConaughey, som finner sig själv infekterad med AIDS i mitten på åttiotalet. Läkarna säger att han har en månad kvar att leva, men han lyckas överleva i ytterligare sju år genom att illegalt smuggla in mediciner i USA som hjälper både honom och medlemmarna i hans "Dallas Buyers Club" som han startar upp. Rayon, spelad av Jared Leto, blir hans otippade affärspartner.
 
Detta är en film jag har väntat på sedan jag såg de första bilderna på Jared Leto utmärglad, sminkad och klädd i klänning. Under de senaste månaderna har både filmen överlag och herr Leto lyckats kamma ihop en hel del prestigefyllda priser. Den är även nominerad till sex Oscars-statyetter, av vilka en är för Jared Leto och hans tolkning av den transsexuella Rayon. Jag är ju förstås partisk när jag säger detta i och med att jag älskar Jared Leto och hela tiden har velat att han ska vinna en Oscar, men efter att faktiskt ha sett filmen kan jag ärligt säga att han förtjänar den. Matthew McConaughey är även han nominerad till en Oscar och han förtjänar verkligen också att vinna för sin roll.
 
Om ni vill ha en lättsam film att se någon kväll skulle jag inte rekommendera Dallas Buyers Club. Men om ni vill se något som kommer beröra er till ert allra innersta, då är detta en film för er. Var dock beredda på att den här filmen inte kommer lämna er ifred på några dagar, den kommer dröja sig kvar i era huvuden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0