Follow on Bloglovin

#potterhead5ever

2014-10-22 21:57:00
 
Tack till min fantastiska resekamrat Hanna som tog bilderna!
 
Jag har älskat Harry Potter i över tio år. Jag har läst böckerna otaliga gånger. Jag har sett filmerna massvis med gånger. Jag är en Hufflepuff. Jag har en Harry Potter-tatuering. Jag har (numera) en trollstav. Och förra veckan fick jag och min fellow Potterhead Hanna besöka Warner Bros. Studio Tour: The Making of Harry Potter i Leavesden, England, där de spelade in filmerna under alla år de var i produktion. Fatta hur lycklig jag var! Fast det syns ju kanske på bilderna också, ser ut som en väldigt ivrig tioåring (vilket jag i och för sig också kände mig som).
 
Fler bilder från London och denna makalösa dag kommer inom kort!

Känn dig besegrad, symaskin!

2014-10-10 22:22:36
Skitfula iPhone-bilder, varsågoda! 
 
Så gårdagen var en av de jobbigaste på länge, skolmässigt. Vi hade textilslöjd, som jag hittills varit positivt överraskad av då vi fått sy en enkel reflex, färga tyger och leka på symaskinen. Det har varit skitroligt helt enkelt. Igår skulle vi alltså göra en mössa som heter En-minuts-mössa och som då har svårighetsgrad ett. "Nåja", tänkte jag naivt, "det här kan väl inte vara så svårt."
 
Det var det ju nog.
 
Eller nåja, kanske det inte skulle ha varit det om jag ens skulle ha fått igång symaskinen. Istället satt jag där och kämpade med den där jävla undertråden medan jag gjorde mitt allt för att inte börja gråta. Samma ångest, plötsliga stresssvettande och panikkänsla som jag kände i högstadiet inför textilslöjdslektionerna började sakta men säkert göra sig påminda, och då jag i slutet av lektionen inte ens hade fått mina två tygbitar ihopsydda kände jag mig ganska värdelös.
 
Idag gjorde jag ett nytt försök. Jag gick till textilslöjdsalen på eget bevåg efter skoltid, satt där och åt godis och lyssnade på radio medan jag återigen tappert mötte min nyfunna fiende symaskinen. Och jag återvände från slagfältet två och en halv timme senare som en segrare: mössan blev färdig! IN YOUR FACE SYMASKIN!
 

Whoops.

2014-10-09 20:32:00
Pokin' the Tennant!
 
Börjar ju liksom vara ett tag sedan jag skrev något inlägg i bloggen senast. Men mina orsaker är goda. Sen jag senast skrev har jag (bland annat) flyttat ut från lägenheten i Åbo, flyttat upp till Vasa, börjat studera pedagogik, träffat massor med nya människor, åkt tåg typ tjugo timmar, festat, varit tvungen att vänja mig med intensivare studietakt än jag någonsin har haft, skrivit och klarat av lilla språkprovet i finska, pluggat matematik, försökt pränta in trehundra arter i huvudet och nu senast ikväll gick jag med i manusgruppen för Wasaspexet (Åbo Akademi Vasas teatergrupp eller vad man nu ska kalla det). Så att sådant. Man kan ju säga att jag har varit rätt upptagen!
 
Dessutom har jag och Hanna ju varit fullt upptagna med att tagga för London! Om en vecka kommer vi befinna oss i denna fantastiska stad, och på fredagen ska vi besöka Warner Bros. Studio Tour London, aka DÄR HARRY POTTER-FILMERNA SPELADES IN! *fangirl scream*
 
Men ja, det var en kort inblick i vad som händer med mig just nu. Min Instagram och Twitter får ju nog betydligt mer action om man säger så, så om ni är intresserade kan ni ju följa mig där.

RSS 2.0