Follow on Bloglovin

Idag är en sån dag

2010-01-29 15:44:32
Idag är en sån dag då jag är på dåligt humör. Idag är en sån dag då jag är störd på allt och alla. Idag är en sån dag då jag skulle vilja skrika åt såna människor som bara gnäller meningslöst hela tiden. Idag är en sån dag då jag helst skulle vilja stänga in mig i mitt täckes varma skydd och höra på musik på högsta volym. Idag är en sån dag som jag undrar varför en som jag har känt ett bra tag plötsligt har blivit en främling för mig. Idag är en sån dag då jag tänker på allt som verkar vara fel i mitt liv istället för sånt som är rätt. Idag är en sån dag då allt känns helt värdelöst.

And happiness I've known proves that it's right. Because you're mine, I walk the line.

2010-01-25 10:06:51


Jag hade just skrivit ett helt fucking inlägg om Walk The Line, filmen om musiklegendens Johnny Cashs liv, som jag såg igår. Men out of nowhere så muppade internet upp sig, och hela inlägget försvann. Så nu tänker jag bara skriva vad jag slutligen tänkte komma fram till i mitt forna inlägg: filmen var väldigt bra med fantastiska skådespelare, fastän jag inte direkt är något fan av Johnny Cash, och musiken är bra mycket bättre än mycket som spelar på radio nuförtiden. Hans tolkning av Nine Inch Nails låt Hurt är ju helt förjävla fin, och en annan favorit har nu blivit I Walk The Line efter att ha hört Joaquin Phoenix version av den i filmen. Men originialet är ändå bättre har jag konstaterat efter att ha hört den på Spotify. Så nu knarkar jag den. Gör det ni också. Det är helt gratis shit, click here for free drugs, kids. Kolla in Joaquin Phoenix version på samma gång vetja, twice the high. Clicketiclick.


I'm on a night train, never to return.

2010-01-23 15:50:30


Jag har undvikt att lämna datorn i några timmar för att slippa börja läsa till historieprovet som jag har i onsdag. Men jag har faktiskt en riktig ursäkt också: jag har suttit och pysslat och fixat med en bloggdesign till syster ysters "skoltidning" till teologiska fakulteten. Den blev helt okej, relativt simpel. Men min syster kan allt vara en kräsen bitch när hon vill det. Nej, jag skojade. Eller gjorde jag?
Hursomhelst, så borde jag börja läsa nu. Men först måste jag nämna att nu är hotell till Manchester bokat från 15 juni till 18 juni. Så nu har jag Green Day-biljett och hotellet är bokat. Nu återstår bara flygbiljetterna. Fyfan vad verkligt det börjar kännas nu. Jag ska till Storbritannien för att se på ett av världens kanske bästa och största band. Galet!

NU: historiepluggande!

I'm so fucking happy I could cry.

2010-01-20 16:03:57


Jag är så glad just nu att det blir äckligt. Min Green Day-biljett är beställd. Jag ska nu officiellt till Manchester för att se på Green Day. Just nu är jag hög på lycka, men om jag känner mig själv rätt kommer snart den paranoida fasen kicka in. "Tänk om den inte kommer? Tänk om det har blivit nåt strul med kreditkortet? Tänk om... Tänk om... TÄNK OM!!"
Just det, det gick att betala med mitt lilla VISA Electron. Skulle ha gjort det igår redan, men jag var tvungen att skaffa nätkoder och shit. Så det gick jag och gjorde idag. Har gått omkring med en knut i magen hela skoldagen for oro att det inte skulle finnas biljetter kvar. Sådan otur hade jag dock inte, så nu sitter jag med en betydligt mer behaglig känsla i magen än förut.
För att inte tala om att jag ju ska till Manchester! Må så vara för att se Green Day, men jag har sedan jag var typ åtta velat åka till Storbritannien. Jag kan inte ens riktigt förklara känslan jag känner just nu. Visst, jag kommer vara närapå pank efter denna resa, men det kommer så fan vara värt det!

Green Day, Manchester - here I come!

Manchester, United Kingdom.

2010-01-16 18:51:36
Det är resemålet jag har siktat in mig på till sommaren. Största orsaken? Green Days spelning i Lancashire C.C.C., men också för att det skulle vara helt sjukt kul att åka någonstans lite längre bort. Ska dra med vännen Johanna också förhoppningsvis. Ett problem är dock mina ytterst pessimistiska föräldrar som inte alls stöder min lust att resa. Bara för att de inte någonsin har, som min syster uttryckte det så bra "ens bytt buss i Åbo". Tyvärr skulle jag behöva farsgubbens hjälp med att beställa biljetter, flyg och hotell, eftersom han är den enda i familjen som har VISA. Men nej, han gillar inte att betala över nätet. Skitbra!! Verkligen!
Ett annat problem är flyget. Om vi åker till Stockholm och sedan därifrån åker till Manchester, så skulle det bli avsevärt mycket billigare enligt mina uträkningar. Men det blir kanske aningen komplicerat ändå. Om vi åker från Helsingfors till Manchester, blir det mycket dyrare. Då måste vi också mellanlanda, vilket inte är så lockande för två ungdomar som första gången i sitt liv ska åka flygplan ensamma.
Tonårsangst.


Erik Grönwall och choklad är inte en alltför dålig kombo.

2010-01-14 22:09:06

Jag låg invirad i mitt täcke och smaskade choklad medan jag surfade omkring på olika bloggar, ända tills jag kom fram till en blogg varifrån jag lyckades hitta till ett youtubeklipp där jag fann en kommentar vars skribents användarnamn jag klickade på, varpå jag kom fram till dennes Youtubesida, där jag råkade hitta ett klipp med Erik Grönwall, Sveriges Idols vinnare 2009 där han sjöng Iron Maidens "Run To The Hills". Jag hade tidigare hört honom sjunga Queens "The Show Must Go On", och där blåste han ju iväg mig. (tänk på engelska medan ni läser det där) Så jag klickade på klippet, och blev återigen förbluffad över hur bra den där grabben sjunger. Inte lika bra som Bruce Dickinson förstås, och inte heller lika bra som Freddie Mercury, men fantastiskt bra med sin röst ändå. Han är än så länge den enda Idol-vinnaren från Skandinavien som har lyckats fånga min uppmärksamhet på riktigt, och då räknar jag Finland med. Och då fanns det en deltagare med från samma ort som jag. Eller nja, faktiskt fastnade jag för en hårdrockig gosse som vann Finlands Idol för något år sen. Men Erik är i alla fall den andre som har fått mig fångad som en fisk på kroken. Hoppas han känner sig stolt. Sen är han ju inte heller så hemsk att se på, vilket ju också kanske kan räknas som ett litet plus i hörnet.
Men om jag någonsin kommer lyssna på honom igen efter ikväll eller om det bara är en stunds diggande är en annan fråga. 
Just nu lyssnar jag i alla fall på hans skiva på Spotify och mumsar ännu mer choklad.

Dålig dag.

2010-01-14 16:13:12
Idag är det en sorgens dag för finländarna... eller i alla fall för mig. Först fick jag reda på att Selänne troligen inte kommer att kunna spela i OS i ishockey, pga. en bruten käke som han fick när han spelade i natt. Imorgon ska han opereras, och beräknas inte vara i spelskick förrän om sex veckor. Vilket är försent för att han ska hinna till OS.
Och nu fick jag precis se att HIM endast kommer att spela på Sonisphere av alla musikfestivaler i Finland i sommar. Och då kan alla med en halv kycklinghjärna och alla andra räkna ut att det betyder att de alltså inte kommer till Ruisock.
FAN! Nu ska jag äta mina sorger.

Fyndig rubrik här!

2010-01-13 22:25:15
Random bild från la capitale de la France, Paris som jag besökte i våras. Jävla suddiga fransmän som ska förstöra bilden... Taget i Louvren förresten om nån är intresserad.


Jag sitter här i mitt übersnygga nattlinne med en nalle på. Oh yeah!
Imorgon är det sovmorgon, ett mirakel som jag tackar Gud för att han skapade. Var skulle jag vara utan sovmorgnar? Säkerligen i en grop långt nere i marken... för att jag inte vill gå till skolan och försöker gömma mig.
Vad finns det mer att skriva? Jo, jag har kommit på vad jag ska skriva om i min insändare. Först ville jag skriva om medieavgiften som kommer införas i Finland 2012, men det var för mycket fakta att ta reda på, så för att vara på den säkra sidan och inte riskera att någon ska hacka tag i något fel jag har skrivit, skippade jag det. (läs: var för lat) Så istället ska jag skriva om könsroller, om att flickor inte ska ha rosa och pojkar inte ska ha blått. Och litet mer förstås, annars skulle det bli aningen fattigt och fjuttigt.
Kanske man borde överväga att sova lite nu också. Ah, just det, sovmorgon!
Vet ni förresten vad som är det bästa sättet att inte vara trött på morgonen när man stiger upp? Antingen A) Man kan lägga sig tidigt (yeah, right) eller B) så ligger man vaken ända tills klockan visar runt 3 eller 4 på natten. Då hinner man bara sova några timmar och har knappt hunnit somna innan väckarklockan börjar tjuta. Resultat: man är inte alls så trött som man tror man skulle vara efter endast några få timmars sömn.
Flummigt blogginlägg? Check!

Mediadag... over!

2010-01-12 14:38:09
Nu sitter jag i skolan och har precis avslutat mediadagen i skolan. Förvirrade? Låt mig förklara.
I läroplanen står det tydligen att alla elever någon gång under sin skoltid ha tagit del av en dag där olika medier behandlas, t.ex. radio, tidning osv. Jag fick vara med i tidningsgruppen. Jag skulle hellre ha varit med i antingen blogg- eller fotogruppen, men vad kan man göra? Jag hjälpte dock bloggmänniskorna med att göra en header åt dem. Tror dock att jag skulle ha kunnat göra bättre, men pga. tidsbrist fick den duga. Blev ju ändå helt okej. Checka den vetja! Och kolla in bloggen på samma gång också, som är skriven av elever från vår awesome skola.
Väntar nu på mina käre far som ska hämta mig till klockan fyra. Oh joy.

Nothing's permanent, not even death.

2010-01-11 10:38:41
En animering på Johanna och Sandra jag gjorde förra veckan. Orsak oklar. Jag får mest huvudvärk av den. Fotat av Jessica Pietikäinen.

Efter påtryck har jag bestäm mig för att knåpa ihop ett litet blogginlägg. What to write, what to write... Börjar väl från förra veckan.
A Christmas Carol var bra, najsigt med 3D. Under förfilmerna kom katten från Alice in Wonderland nästan praktiskt taget och bet mig i ansiktet, vilket gjorde att jag blev om möjligt ännu mer exalterad för filmen. Kan inte mars komma snabbare, dels för filmen, del för min 18-årsdag!? Snälla?!
På måndagen kom hela stora goa familjen in till Åbo, jag och lillasyster gick in till stan och det dyraste jag köpte var en tidning. Hrm. Men till mitt försvar så stod det om Green Day, plus att man fick en poster på de gröna gossarna. Dessutom stod det lite om HIM i den. Så ingen ångest över det köpet inte. 
Resten som jag köpte var ointressant, så det tänker jag inte ens besvära mig med att berätta.
Tisdagen bestod av nördande framför datan. Någonstans lyckades jag klämma in lite mat och sömn också.
På onsdagen skuttade jag iväg till Johanna för en fransk efterrätt som jag vet vad som heter men som jag inte tänker stava för det är för jobbigt. Resten av dagen bestod av sörjande över att det var sista dagen på det älskade jullovet.
Torsdag - första skoldagen 2010. Lyckligtvis hade jag sovmorgon så det dämpade slaget litet. Men smakade ända skit som fan!
Fredag - skola och åktur till Kaarina med mamma och pappa för att köpa ny diskmaskin. Det var inte så roligt.
Under helgen kände jag mig som värsta no-life. Såg The Imaginarium of Doctor Parnassus, Heath Ledgers sista film, online. Skulle säkert vara en bra film i ordentlig kvalité men tack vare den crappy kvaliteten som medföljde när jag tittade på den online förstod jag inte riktigt allt.
Nu är det måndag och jag lever ännu. Imorgon är det temadag. Temat? Media. Jag skulle ha velat hamna i gruppen som behandlar bloggar, men hamnade i tidningsgruppen. Det suger inte totalt, men ändå lite.

Loppu slut.

Another protester has crossed the line

2010-01-03 11:21:24
Hejsan hallå. God fortsättning på det nya året eller nåt. How's it hanging?
Jag har för min del förflyttat mig till Åbo, kom hit igår och ska stanna här ända tills imorgon. Stackars min syster säger jag bara.
Vi ska snart bege oss ut på stan för att bl.a. förlora våra 3D-oskulder med A Christmas Carol. Hade tänkt spara oss tills Alice in Wonderland, men äh.
Nu orkar jag inte skriva mer. Blä.

RSS 2.0