Follow on Bloglovin

I do not love humans.

2011-07-29 21:23:05

Då CDON har fri frakt får jag på något sätt för mig att det är helt okej att köpa shitloads av saker, för "det är ju så billigt" utan frakten på, vadå, tre euro? Lite surfande på sajten igår kväll resulterade i The Ring/The Ring 2 (dubbel-DVD som kostade bara två euro!!!!), The Big Bang Theory DVD-box med säsong ett, två och tre till storasysters födelsedag (and yes, I will also be watching that one), en bok till lillasysters födelsedag och andra säsongen av True Blood åt mig själv. Jag kan knappt vänta tills jag får se Alexander Skarsgård i hög kvalitet på vår TV-skärm, istället för att sitta och dregla över min lilla datorskärm. Åh, jag dör lite vid tanken. Alexander Skarsgård är typ det enda bra som har kommit från Sverige. Han och IKEA.

Lägenhet - check!

2011-07-26 22:39:00

En bild.

Trots skitigt hår och uppstigning om ungefär sju timmar för en arbetsdag på precis nämnda tid plus en timme, är jag på gott humör. Jag och syrran kirrade lägenhet idag. En tvårummare som min kusin och hans sambo ska flytta ut från inom september månad är vi nu stolta att säga att vi kommer bo i. Och tro mig när jag säger att det var den mest perfekta lägenheten jag någonsin har fått äran att vistas i. Stort, stilrent, snyggt, sexigt... You name it! Inget pappersarbete har ännu blivit klart, men hyresvärden blev basically överlycklig över att min kusin hade någon som ville ta över och sade att bara vi vill ha den, får vi den. Och vi ville ha den, så vi fick den!

I'm as free as my hair.

2011-07-17 13:00:18Ibland kan jag se på bilder där jag ännu hade kort hår och sakna det. Som idag. Bestämde mig för att plocka över lite saker till min externa hårddisk, och naturligtvis börjar man se igenom lite gammalt, och så hittade jag dessa bilder från förra året. Just nu är mitt hår frustrerande halvlångt, men om jag vill ha ordentlig längd på det får jag väl helt enkelt kämpa mig igenom denna hårresande upplevelse. Tummen upp för dåliga ordlekar.

Until the end.

2011-07-16 15:36:14

Nyaste, och sista, Harry Potter-filmen var ruskigt fin. Det var först nu i efterhand som jag märkte att nästintill en hel storyline som tog upp stor del av boken ganska långt hade ignorerats av filmmakarna. Men nåja, jag var inte det minsta besviken, och diggade filmen till den grad att jag kommer se den i morgon kväll igen. Jag grät första gången jag såg den, kommer troligtvis göra det igen. Jag är ingen storgråtare alls, men Harry Potter does things to me!

Idag avslutades min arbetsdag redan klockan ett, en trevlig omväxling emot i stort sett sommarens alla andra lördagar som tillbringas på jobb ända tills klockan visar halv fyra. Nu ska jag och storasyster ut och plocka blåbär. Eller, ja... hon plockar, jag ser på. Helt rättvis fördelning av arbetsbördan tycker jag.

It all ends 2.0.

2011-07-12 18:09:51


Ikväll är det kvällen då en del av min barndom kommer ta slut. Harry Potter. Sista filmen. Midnatt. 3D. Jag och en inte alltför bekväm stol. Bittersweet doesn't even begin to cover it.

Teologi.

2011-07-10 00:35:00

Hemma från en trevlig kväll tillbringad i gott sällskap. När jag kom hem för ungefär femton minuter sedan fick jag även reda på att en studieplats i teologiska fakulteten vid Åbo Akademi är säkrad till hösten. Känns bra att ha det svart på vitt, äntligen kan lägenhetssökandet börja på allvar.

Shattered grey.

2011-07-06 22:08:45Skullcandy Hesh Fullsize - Shattered Grey

A love story in reverse.

2011-07-06 15:09:07


Efter att ha tillbringat mycket och intensiv kvalitetstid med säsong ett av Glee som jag inskaffade på DVD för några veckor sedan, är det kanske dags för lite nytt att vila ögonen på. Därför är jag så glad att del två av familjens CDON-beställning idag hittade hem till oss, där bland annat första säsongen av How I Met Your Mother väntade på mig. Legen- wait for it- dary! Fyra filmer i form av X-Men Origins: Wolverine/X-Men: The Last Stand (dubbel-DVD), Corpse Bride ("A piece of genius") och Harry Potter and The Half-Blood Prince (som jag faktiskt först nu införskaffade) samt senaste i raden av The Sims 3-spel (tror jag): Leva Livet fanns också med i paketet. Jag har ganska klart för mig vad jag kommer sysselsätta mig med under mina lediga kvällar nu i några dagar framöver.
Om någon är intresserad så bestod första delen av vår beställning av systers studentgåva till mig: ett par hörlurar av märket Skullcandy! De kom i paket igår. Me so happy. Ska ta foto och visa dem sen. Någon gång. Om jag orkar.

Shoes, shoes.

2011-07-03 21:58:20

För ungefär tre veckor fick jag de här skorna hem i ett trevligt paket från Nelly. För omkring två veckor sedan lade jag dem tillbaka i samma paket och returnerade dem. Trots deras Lady Gaga-esquea karaktär, svarta läder och rockiga attityd var jag tvungen att inse att jag aldrig skulle hitta någonstans där jag skulle kunna känna mig bekväm nog att använda dem. Så de fick åka tillbaks till Nellys lager. Men visst saknar jag dem litet såhär emellanåt.

Tänkte stiga upp tidigt imorgon bitti för att titta på nya avsnittet av True Blood, men fatta min glädje då jag hittade hela andra avsnittet av säsong fyra redan upplagt på nätet, före det ens visats på TV i USA. Hur det gick till vet jag inte, men jag fick se det, och jag är nöjd med det.

Rullen Forgetting Sarah Marshall kommer på Norges TV3 just nu, så tänkte kanske kolla på den med ett halvt öga. Har sett den en gång tidigare. Inte kanske bästa filmen som har gjorts, men en okej film för att slötitta på.

Out with the old, in with the new.

2011-07-03 00:28:18


Lite nytt stuk på bloggen här emellan. Blev så evinnerligt trött på min förra header, så svängde hastigt och lustigt ihop en ny och trixade lite med fonter och layout. Kommer troligtvis arbeta lite mer på den i framtiden, men just nu är jag relativt nöjd. Och trött.

It all ends.

2011-07-01 20:35:17

Biljetter till världspremiären av den absolut sista delen av Harry Potters äventyr i filmformat är kirrade. Midnattsföreställning och i 3D dessutom. Och allt det här på den lilla ön som jag för tillfället huserar på. Who would have thought?
Jag kan ännu komma ihåg när jag gick för att se den första filmen med min bästis. Efter den filmen blev jag helt uppslukad av Harry Potters magiska värld och läste böckerna samt såg alla filmer på biograf innan de kom ut på VHS (that's right, jag är så gammal) och senare DVD. Lite samma känsla som när jag läste ut sista boken uppstår då jag tänker på den avslutande filmen, en känsla av slutgiltighet och jobbig tomhet. Som att Harry Potter tar slut ännu en gång. Jag har växt upp med Harry Potter, han har varit en ständig följeslagare genom min barndom, både genom böckerna och filmerna, och nu är de båda två ett avslutat kapitel. Gråten kommer vara nära till hands, yes.

/nördrant over

RSS 2.0