Follow on Bloglovin

Kramas i pyjamas.

2012-04-21 22:06:27

Såhär såg det ut i eftermiddags när jag satt i min pyjamas och tittade på TV. Hittade The Hunger Games på nätet, så såg den en gång till (dock i mycket dålig kvalitet bör tilläggas) medan jag proppade diverse sorters godis in i munnen. Lekte även med mitt nya kameraobjektiv (Canon EF 50mm f/1.8 II) som ni ser resultatet av på bilderna här ovan.
Anledningen till att jag har suttit i min pyjamas hela dagen är för att jag igår kväll kom hem rätt sent efter att ha närvarat vid Teologiska Studentföreningens vårfest samt tillhörande efterfest (mer om den i ett annat inlägg), och därför tyckte jag att det var berättigat att slöa med pyjamasbyxor hela dagen medan jag kämpade med min trötthet.
Imorgon har jag mycket att göra, så ska börja röra mig mot sängen nu. God natt!

Love was when I loved you.

2012-04-19 21:10:32
Titanic är precis lika sorglig i 3D om ni ville veta. Var och såg den igår på bio, och jag kan inte komma ifrån hur otroligt underbar denna film faktiskt är. Lite utav mental tortyr, ja, men så sjukt bra. Kärlekshistoren må vara cheesy för vissa, med en person från den övre klassen och en från lite sämre förhållanden som förälskar sig, but so be it. Jag köper det ändå för det är så fasikens bra gjort hela köret! Och lovestory i all ära, men jag tycker även att allt annat i filmen är så fantastiskt välgjort och man får en hemskt känsla av hur det kanske kunde kännas att vara med på skeppet den där fasansfulla natten. Sen vet jag inte om det bara var jag, men 3D-effekterna var verkligen några av de bästa jag har sett om man jämför med alla andra filmer jag har sett tredimensionellt.
Men ja, sammanfattat: se den om ni har möjlighet! Tre timmar med denna film framför de 3D-glasögonprydda näsorna blir faktiskt inte långtråkigt.

Da Rasmus.

2012-04-12 20:20:35
För några dagar sen beställde jag biljetter för mig och min lillasyster till The Rasmus konsert här i Åbo i oktober som hör till turnéen de har i och med deras albumsläpp nu i april. Det kommer då vara nästan exakt fyra år sedan jag såg dem sist. Fastän jag har kvar alla deras skivor och t.o.m. en autograf av sångaren Lauri så har jag sedan dess hittat många nya band som jag hellre lyssnar på, men eftersom de ju gör bra musik och jag var besatt (jo, på riktigt besatt) av dem tidigare så ska det ändå bli trevligt att se dem igen.
För övrigt så är jag verkligen en urusel studerande. När jag kom hem från latinföreläsningen imorse tänkte jag bara sitta vid datorn en liten stund, sedan äta för att snabbt kunna börja ta itu med tentläsandet till latin. Vad gör jag? Sitter vid datorn flera timmar, äter och fortsätter sen surfa omkring på nätet. Klockan sju började jag läsa, och då med den internetuppkopplade datorn framför mig. Ugh, jag är så dålig så jag lite vill spy.

Rachel Berry-esque.

2012-04-11 20:36:49
Försökte locka fram våren idag med hjälp av min nyinköpta prickiga klänning. Fick syn på den för någon vecka sedan på Gina Tricot, och det första som slog mig var att den var lite Rachel Berry-esque (Gleenördalert) vilket egentligen inte borde ha tilltalat mig så mycket som det gjorde. Hursomhelst köpte jag den inte då, men jag kunde inte sluta tänka på den, så igår förrän jag gick och såg The Hunger Games gjorde jag ett besök till Gina Tricot och blev så glad, så glad då jag såg att det ännu fanns kvar av dem. Så aprilväder, du får gärna börja komma fram nu!

Nu borde jag plugga lite mer latin innan jag slänger mig i säng, jag gäspar så att jag snart kommer få värk i käken. Av någon anledning vaknade jag nämligen klockan fyra imorse. Ja, fyra! Efter en timmes vridande och vändande bestämde jag mig för att stiga upp och se det nya avsnittet av Glee istället, som för övrigt var ett riktigt bra avsnitt såhär efter åtta veckors paus, vissa scener satt jag och skrattade högt åt i min ensamhet.

Filmversion av The Hunger Games.

2012-04-10 22:20:11
Jag såg filmversionen av The Hunger Games idag. Den var bra. Riktigt, riktigt bra. Vissa saker som skiljde sig från böckerna förstod jag inte ens varför de hade ändrat, men det var inget jag störde mig något alldeles förfärligt på. Sedan hade de även lagt in saker i filmen som man inte fick läsa om i boken, som t.ex. rummet där the head game maker och hans crew fanns. Det var riktigt obehagligt, för då fick man med egna ögon se hur lite de faktiskt brydde sig om spelarna så länge de fick en bra show. Jennifer Lawrence fångade verkligen Katniss i sitt skådespeleri, och likadant med Josh Hutcherson som Peeta (dock föreställde jag mig Peetas utseende lite annorlunda när jag läste böckerna, men så är det ju alltid). Men om ni inte har läst böckerna, gör det förrän ni ser filmen. Hur bra filmen är var, så är böckerna alltid snäppet bättre!
Nu ska jag sova, nytt Glee imorgon bitti efter en alldeles för lång paus! Jeeeeee.

Happy Hunger Games.

2012-04-05 09:52:10
Jag ursäktar de tre inläggen i rad som alla handlar om The Hunger Games. Eller egentligen inte, för dessa böcker är hiskeligt bra! Det var ett bra tag sedan jag plöjde igenom böcker på det här sättet, jag läste ut hela trilogin på mindre än en vecka. Jag grät, jag skrattade och jag vred mig av spänning. Läs dem, ni kommer inte ångra er! Nu ska jag bara se filmen ännu så är min nördkvot fylld för ett tag framåt.

RSS 2.0