Follow on Bloglovin

Running around in circles feeling caged by endless rules.

2012-09-30 12:08:00
Muse släppte sitt nya album The 2nd Law i Finland i fredags. Jag lyssnade igenom det två gånger på Spotify innan jag igår traskade in till stan och efter litet tvekande köpte det. Jag borde ju inte ödsla så mycket pengar då jag om några veckor kommer befinna mig i London där jag vet att det ju kommer spenderas pengar som om det inte fanns någon morgondag. Men som sagt, efter lite funderande fram och tillbaka bestämmer jag mig för att köpa albumet. På väg till kassan råkar jag gå förbi en hel hylla med The Hunger Games, och vad gör jag då? Jo, plockar upp ett ex av filmen och tar med det till kassan också! Min lillasyster uttryckte det ganska bra tycker jag: "You've got a problem!"
 
Men ja, Muses album är i alla fall helt sjukt bra. Två sånger som jag direkt fastnade för, förutom Survival som jag har älskat sedan jag hörde den första gången i somras, är Explorers och Save Me. Explorers får mig att vilja dyka ner så djupt i min fantasivärld att jag knappt hittar tillbaka medan Save Me nästan får mig att börja gråta. Kommer (kanske) med en utförligare recension av albumet i något skede.
 

Gonna ride the world like a merry-go-round!

2012-09-25 19:40:04
lyssnat på Green Days ¡Uno! om och om igen, sett på Scrubs, ätit kebabrester till lunch, gått halvvägs till en inställd engelskaföreläsning, svarat på en fråga som Kenza ställde på sin fanpage på Facebook, funnit min iver att teckna igen, haft ångest över skolarbeten som jag borde göra istället för att teckna, freakat ut över att det är mindre än en månad till min och syskonens Englandsresa, ätit choklad, läst bloggar, blivit glad för att Green Day ska ha konsert i Norge.

Old days are fine but are left so far behind.

2012-09-24 19:52:00
Var in till stan idag och införskaffade Green Days nyaste album ¡Uno!, första skivan av tre som ska släppas ända fram till januari. Hade helt missat att den släpptes redan förra veckan här i Finland när den släpps denna vecka i de flesta andra länder. Men nåja, nu har jag den i alla fall, och jag är så glad! Var nära att falla för frestelsen och lyssna på Spotify förrän jag hade skivan, men lyckades motstå!

Har bara hunnit lyssna igenom den en hel gång redan så kan inte ge någon väldigt utläggande recension, och eftersom Green Day praktiskt taget har skitit ut singlar de senaste månaderna så har jag hört en hel del av låtarna redan. Men efter bara en lyssning kan jag lugnt konstatera att Green Day har hittat tillbaka till sina rötter utan att för den delen tappa sitt nuvarande sound. Den här skivan är bra mycket roligare än American Idiot och 21st Century Breakdown, men så har ju Green Day beskrivit ¡Uno! som förfesten medan ¡Dos! är själva festen och ¡Tré! är bakfyllan. Eller något åt det hållet i alla fall.
 
Nu ska jag hoppa i duschen och sen blir det väl snart sovdags. Imorgon är det endast engelska som står på schemat från 8-10. Och hey, en ny säsong av How I Met Your Mother drar igång imorgon också, wihoo!

When your mind breaks the spirit of your soul.

2012-09-24 08:35:00
Billie Joe is seeking treatment for substance abuse.  We would like everyone to know that our set was not cut short by Clear Channel and to apologize to those we offended at the iHeartRadio Festival in Las Vegas.  We regretfully must postpone some of our upcoming promotional appearances. - GreenDay.com
 
Blir så ledsen när jag läser det här. Hoppas att han tar all tid han behöver för att bli bättre och att han vet att han har stöd av människor världen över. ♥

Before you break you have to shed your armor.

2012-09-23 13:21:37
Åbo domkyrka sett från balkongen.
 
Igår var det meningen att jag skulle studera hela dagen. Jag började skriva på min reflekterande uppsats om hur akademiskt skrivande skiljer sig från hur jag skrev på gymnasiet klockan åtta igår kväll. Så att sådant. Idag har det endast gått litet bättre, egentligen borde jag skriva på den istället för att blogga. Men man måste ju prioritera rätt. 

I am in misery.

2012-09-21 15:36:00
 
Idag är en bajsdag. Eller nåja, förmiddagen var bajs, resten har varit riktigt trevlig. På förmiddagen var jag nämligen med om en intervju som troligen kommer traumatisera mig för livet.
 
Jag har alltså varit på lärarlämplighetstest idag, en intervju med tre människor som frågar ut mig och som ska bedöma om jag är lämplig för att bli lärare. Jag var nervös men beredd, och gick in i rummet med självsäkra steg. När jag kom ut ur rummet var självsäkerheten på minussidan och jag ville dö. På tjugo minuter lyckades jag gå från "I got this shit" till "I have no idea what I am doing with my life"! En flicka som intervjuades senare på dagen hade till och med varit tvungen att avbryta eftersom hon bröt ihop. Så att en sådan trevlig dag har jag haft!

Men hey, det är ju fredag, och en bajsfredag är ju ändå bättre än vilken måndag som helst, right? Snart ska jag börja städa WC:n och diska innan jag kanske tar en promenad med syster ut till Citymarket. Ha en trevlig fredag!

And now it's time to build from the bottom of the pit right to the top.

2012-09-09 14:54:00
Har lyssnat på Glees version av Imagine Dragons fina låt It's Time hur många gånger som helst sedan den släpptes tidigare i veckan. Det finns otaliga saker med Darren Criss som tilltalar mig, men hans ljuvliga röst är en. Varje gång den här mannen öppnar munnen och sjunger blir jag helt hänförd. Klicka på bilden om ni också vill bli lika betagna.
 
För övrigt så har nästan hela helgen tillbringats sängliggande. Inte för att någon förkylning har kommit ikapp mig, utan för att jag på fredagsförmiddagen lyckades stuka foten till den grad att jag inte kunde gå på den. Awesome. Nu är läget ändå så pass bra att jag kan halta runt i lägenheten utan desto större problem, men kan ändå bli intressant imorgon då jag måste iväg till skolan.
 
Annat som hänt under min nästan månadslånga paus från bloggen är att jag har slutar jobba, flyttat tillbaks till Åbo samt börjat läsåret med en väldigt mjuk start med endast två engelskaföreläsningar denna vecka. Nästa vecka börjar lite fler kurser, och veckan därpå börjar min första biologikurs. Yikes.
 

RSS 2.0