Follow on Bloglovin

MUSE! Sådär typ en månad i efterhand.

2013-08-20 17:01:00
 
Egentligen skulle jag vilja proppa in typ tjugo bilder i detta inlägg bara för att jag vill få alla att förstå hur absolut fantastisk Muses konsert för lite på en vecka sedan var, men sanningen är att bilderna lyckades kanske fånga en bråkdel av den maffighet som jag och alla andra i Olympiastadion i Helsingfors upplevde den kvällen. Så det får räcka med sju stycken.
 
Trots att jag kom efter att dörrarna hade öppnats fick jag en hyfsat bra plats, och ju längre kvällen framskred desto längre fram lyckade jag slinka mellan folk. Förbanden var inhemska French Films samt danska Mew. Mew har jag hört en del på så det var roligt att få se dem live - sångaren har en helt otrolig röst.
 
Sedan, SEDAN! Stunden som alla i hela publiken hade väntat på. Minuterna innan Muse kom så nästan vibrerade luften av förväntan. När de sedan kom ut och drog igång med Supremacy hade jag helt glömt bort tristessen som uppstod efter flera timmars ensamt väntande samt behovet för en toalett som jag den senaste timmen hade känt smyga sig på. Allting blev bara helt underbart, och, precis som förra gången jag såg Muse, vet jag inte riktigt hur jag kan beskriva vad jag var med om i ord. Det var mäktigt, fantastiskt, vackert... Under en sång hade de en konfettikastande akrobat som hängde ur en gigantiskt glödlampa som i sin tur svävade över hela publikhavet (se bildbomben). Ni hör ju själva. Deras scenshow var dessutom tio gånger större och bättre än i vintras då de var intryckta i Hartwall-arenan.Muse gör sig absolut bäst utomhus, där deras storhet verkligen kommer till sin rätta och kan uttryckas med pyroteknik och robotar. Ja, de hade en robot. Greatest show ever or what? Största besvikelsen, men på samma gång det häftigaste, var att de spontant bytte ut min favoritlåt Bliss mot två andra låtar som de inte hade spelat sedan 2001. Som sagt, lite synd, men ändå hur coolt som helst att de bestämde sig för att spela de låtarna istället.
 
Alltså, Muse. Om ni någonsin får möjlighet att se dem live - ta den. Ni kommer inte ångra er. Jag väntar redan på nästa gång de kommer till Finland.
 

Bye bye studieliv!

2013-08-06 21:02:48
 
Jag kanske inte har nämnt det här i bloggen, men jag kommer ta ett uppehåll i studierna. Jag kom alltså inte in på fotografutbildningen i Novia, och jag har märkt att teologi inte är någonting jag vill syssla med resten av mitt liv. Därför tänker jag helt enkelt ta en paus på obestämd tid och fundera lite över vad jag ska studera till näst.
 
"Men Linda", hör jag er utbrista, "du kan ju inte bara gå omkring och slöa hemma. Du måste skaffa ett jobb!" Ett jobb, säger ni? Men nu är det faktiskt så, mina vänner, att jag har lyckats landa en vikarietjänst på ett dagis i Åbo. Jag kommer alltså bli dagistant! Jag har aldrig jobbat med barn förut, men hur svårt kan det vara? Right?! RIGHT?!!
 
Skämt åsido så känns det riktigt konstigt att veta att jag inte kommer återvända till studierna i höst. Efter att ha studerat basically nonstop i fjorton år är det liksom det enda jag vet hur man gör. Nu när jag ska börja arbeta känns det nästan för vuxet (speciellt eftersom jag befinner mig på en sjuårings mentala nivå). Men på samma gång känns det också skönt att veta att min fritid verkligen är fritid, utan någon slags stress eller ångest för att jag egentligen borde studera istället för att spela Skyrim eller se om The Walking Dead för tiotusende gången.
 
Nåja, så nu vet ni det. Ett inlägg om Muses konsert för lite mindre än två veckor sen kommer komma upp här snart. (spoiler alert: IT WAS FLIPPIN' AWESOME!)

RSS 2.0