Follow on Bloglovin

Nu kan jag bli full i USA också.

2013-03-26 19:52:00
 
Nu är jag tillräckligt gammal för att få dricka alkohol i USA, jaaaa! Alltid något att vara glad över. Om jag inte skulle ha detta att muntra upp mig idag så skulle denna dag ha varit en av de mest psykiskt ansträngande födelsedagarna hittills. Stressigt som bara vad, fy fasingen. Jag har ännu lite skolarbete som jag ska försöka få undan innan jag slänger mig i soffan med min vän alkoholen och kolla film med syster. Men först: lista över vad som hänt under det gångna året.
  • jag har sett bandet jag var besatt av för fem år sedan för andra gången, och fick svar av dem på Facebook när jag skrev vilken bra konsert det var (jag blev för en stund mitt sextonåriga jag igen)
  • jag har besökt underbara London för första (men inte sista) gången
  • jag har även besökt Österbotten, närmare bestämt Jakobstad, för typ andra gången i mitt liv
  • jag har sett fantastiska Muse live för första gången
  • jag har fått se HIM live på en intim klubbspelning (äntligen, efter många års väntan)
  • jag har skaffat Xbox
  • jag har kommit fram till att teologi inte är det jag vill syssla med resten av mitt liv
  • för första gången någonsin har jag brytt mig om Eurovision (jag älskar Sveriges bidrag, okej? Don't judge me!)
  • träffat och diskuterat med en amerikansk mormon på ett tåg (nästan som taget ur en film ju)
Sådärja, ett litet axplock från vad som har hänt under det senaste året. Nu ska jag fixa klart min föreläsningsdagbok i religionsvetenskap, sedan blir det film och booze. Schkål!

Why does my heart cry?

2013-03-11 19:04:00
Förra månaden bestämde jag mig för att kolla på filmen Moulin Rouge för första gången, och blev direkt kär. Fantastisk musik, tragisk kärlek och Ewan McGregor som sjunger - what's not to love liksom? Soundtracket, och speciellt några få sånger som jag inte kan få nog av, har spelat om och om igen i mina hörlurar sedan jag såg filmen. Två av dessa tänkte jag tipsa om.
 
El Tango De Roxanne. Den här sången är så oerhört mäktig och intensiv att jag får rysningar bara jag tänker på den.
 
Come What May. Jag förstår verkligen inte varför inte Ewan McGregor bara sjunger hela tiden istället för att prata. Jag skulle i och för sig sakna den charmiga skotska accenten som hans tal har, men det är väl en smäll man får ta. Glee gjorde dessutom en vacker version av denna sång i förra veckans avsnitt där mina favoriter Chris Colfer och Darren Criss sjunger till varandra som sina karaktärer Kurt och Blaine. (insert shrill fangirl scream here)

Healed, or are you still just reeling?

2013-03-10 20:09:24
 
Eh, ja. Minst sagt intressanta bilder jag fick då jag prövade fjärrkontrollen som dimpade ner i brevinkastet häromdagen till kameran. Gillar den skarpt, den tar helt klart Facebook-profilbilderna till en helt ny nivå.
 
Idag besökte mor och far oss här i Åbo. De kom för att hämta lillasyster som har tillbringat helgen här, men även för att ta oss ut och äta för att fira deras bröllopsdag som inträffar i tisdag. Mammas reaktion när hon insåg att hon hade tillbringat trettio år med vår far? "Fyfan!" Utöver det har jag deltagit i en tävling där man kan vinna biljetter till Adam Lamberts konsert i Helsingfors, bokat tågbiljetter upp till Jakobstad (eller ja, egentligen var det Hanna som gjorde det. Tack Hanna!) för att träffa min fina vän Johanna och angstat över att jag inte fattar någonting av en filosofiuppgift som ska vara inlämnad i morgon.
 
Just nu sitter jag och lyssnar på Muse och längtar till juli då jag ska se dem igen. Snart ska jag spela Skyrim som jag fick av syskonen i tidig födelsedagspresent och dricka lite te. Egentligen borde jag väl studera, men det orkar jag inte.

RSS 2.0