Follow on Bloglovin

I'll be a beautiful angel.

2014-01-25 16:12:00
 
Så. Dallas Buyers Club. Filmen är en sann historia om mannen Ron Woodroof, spelad av Matthew McConaughey, som finner sig själv infekterad med AIDS i mitten på åttiotalet. Läkarna säger att han har en månad kvar att leva, men han lyckas överleva i ytterligare sju år genom att illegalt smuggla in mediciner i USA som hjälper både honom och medlemmarna i hans "Dallas Buyers Club" som han startar upp. Rayon, spelad av Jared Leto, blir hans otippade affärspartner.
 
Detta är en film jag har väntat på sedan jag såg de första bilderna på Jared Leto utmärglad, sminkad och klädd i klänning. Under de senaste månaderna har både filmen överlag och herr Leto lyckats kamma ihop en hel del prestigefyllda priser. Den är även nominerad till sex Oscars-statyetter, av vilka en är för Jared Leto och hans tolkning av den transsexuella Rayon. Jag är ju förstås partisk när jag säger detta i och med att jag älskar Jared Leto och hela tiden har velat att han ska vinna en Oscar, men efter att faktiskt ha sett filmen kan jag ärligt säga att han förtjänar den. Matthew McConaughey är även han nominerad till en Oscar och han förtjänar verkligen också att vinna för sin roll.
 
Om ni vill ha en lättsam film att se någon kväll skulle jag inte rekommendera Dallas Buyers Club. Men om ni vill se något som kommer beröra er till ert allra innersta, då är detta en film för er. Var dock beredda på att den här filmen inte kommer lämna er ifred på några dagar, den kommer dröja sig kvar i era huvuden.
 

In a hole in the ground there lived a hobbit.

2014-01-03 20:12:00
 
Hejsan svejsan, och gott nytt år! Är det bara jag som ännu har svårt med det här pratet om 2014? Jag tycker inte det är riktigt okej att 2013 är slut redan. Det känns ju som om det precis började och man ännu skrattade åt dem som trodde att jorden skulle gå under i slutet av 2012. Ah, good times.
 
Fastän jag har haft svårt att hålla reda på veckodagarna nu när jag har haft julledigt, så är jag nästan säker på att det är fredag idag. Jag och lillasyster passade på att gå på bio och se The Hobbit: Desolation of Smaug igen, och fasingen, den var faktiskt bättre nu när jag såg den andra gången. I och för sig kan det ha att göra med att jag faktiskt gick på WC den här gången istället för att hela den sista timmen önska att filmen skulle vara slut så att jag kunde lätta på trycket. Varför ska det vara så skämmigt att besöka WC:n medan man är på bio förresten? Har det något med den finska mentaliteten att göra? Eller så är det bara jag som tycker det är pinsamt och ingen annan har reflekterat över det alls.
 
Nu sitter jag hursomhelst och lyssnar på soundtracket till filmen och läser om boken. Jag läste den när jag gick i typ sjunde klass, och jag vet att jag gillade den, men kommer egentligen inte ihåg något som hände i den, vilket ju är lite förargligt. 
 
Nåja, hoppas ni får en trevlig helg. Nästa blogginlägg kommer troligtvis i februari om jag känner mig själv rätt. Hejs!
 

RSS 2.0